tromaktiko: 7 οικονομικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι που ενοικιάζετε

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

7 οικονομικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι που ενοικιάζετε



Μετά από πολύ ψάξιμο και επισκέψεις σε υποψήφια σπίτια βρήκατε επιτέλους το σπίτι... των ονείρων σας. Είναι στο τέλειο σημείο, έχει παρκινγκ και παρόλο που ακόμα και το εσωτερικό του είναι καθαρό ίσως σας φαίνεται πως κάτι… λείπει.

Η διακόσμηση και οι μικρές ανακαινίσεις στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έχουν τη δυσκολία τους. Ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Το γεγονός ότι ενοικιάζετε ένα σπίτι δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει «δικό» σας. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω 7 οικονομικές ιδέες για ανανέωση του σπιτιού σε ενοίκιο ώστε να δημιουργήσετε τον χώρο που αγαπάτε.

Φρεσκάρετε τα πράγματα Στο νέο σας σπίτι χρειάζεστε μία ανανεωμένη βάση πάνω στην οποία μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε. Πριν, λοιπόν, κάνετε οτιδήποτε υπάρχει ένα πράγμα που είναι απαραίτητο: να το βάψετε. Ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης το έχει ήδη βάψει μπορεί να μην σας αρέσει το χρώμα. Μην αρκεστείτε σε αυτό μόνο και μόνο επειδή είναι βαμμένο, αλλά βάλτε την προσωπική σας πινελιά.


Πριν κάνετε οτιδήποτε βάψτε το σπίτι.

Καλύψτε τους άσχημους διακόπτες και καλοριφέρ Η αλήθεια είναι πως οι άσχημοι διακόπτες για τα φώτα, οι πρίζες και τα καλοριφέρ μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στον χώρο. Βάψτε τις πρίζες και τους διακόπτες στο χρώμα των τοίχων ώστε να τα «εξαφανίσετε». Επίσης βάψτε τα καλοριφέρ λευκά ή μαύρα. Η διαφορά που θα παρατηρήσετε θα είναι μεγάλη.


Βάψτε τα καλοριφέρ λευκά ή μαύρα.

Φτιάξτε τον κακό φωτισμό Στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ο φωτισμός συνήθως δεν είναι προσεγμένος. Ευτυχώς είναι πολύ εύκολο και οικονομικό να τον αναβαθμίσετε. Βάλτε επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά και προσπαθήστε το επίπεδο του συνολικού φωτισμού να είναι στο ύψος σας και να μοιράζεται ομοιόμορφα στον χώρο.


Είναι εύκολο να αναβαθμίσετε τον φωτισμό.

Προσθέστε έργα τέχνης Τα έργα τέχνης δεν είναι διαπραγματεύσιμα – επιβάλλεται να χρησιμοποιήσετε κάποια για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε διακριτικά καρφιά που δεν θα κάνουν μεγάλες τρύπες στον τοίχο. Αν ο ιδιοκτήτης δεν σας επιτρέπει να τρυπήσετε τους τοίχους, τότε ίσως αυτός είναι ένας από τους κανόνες που διακριτικά μπορείτε να… παραβιάσετε. Άλλωστε είναι αρκετά εύκολο να κλείσετε την τρύπα που θα δημιουργηθεί.


Βάλτε έργα τέχνης ακόμα και αν "απαγορεύεται".

Αντικαταστήστε τις παλιές περσίδες Αν υπάρχει ένα πράγμα που κάνει τα σπίτια να φαίνονται παλιά, τότε αυτό είναι οι περσίδες. Το χρώμα, το ύφασμα και το στυλ μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την διακόσμηση του χώρου. Αν ο ιδιοκτήτης σας απαγορεύει να τις βγάλετε μην ανησυχείτε γιατί υπάρχει λύση: βάλτε από πάνω κουρτίνες.


Οι περσίδες κάνουν τα σπίτια να φαίνονται παλιά.

Διαχωρίστε τους μικρούς και ανοιχτούς χώρους Αν το σπίτι που βρήκατε είναι ένα μικρό στούντιο, ίσως δεν ξέρετε πώς να το διακοσμήσετε. Ορίστε τους χώρους τοποθετώντας «ομάδες» επίπλων μαζί. Οι βιβλιοθήκες λειτουργούν, επίσης, εξαιρετικά σε αυτές τις περιπτώσεις ώστε να διαχωρίσετε περιοχές μέσα στον χώρο σας.


Οριοθετήστε τους χώρους των ανοιχτών σπιτιών.

Βάλτε την τελική πινελιά Τώρα που πλέον έχετε φροντίσει όλα τα υπόλοιπα ήρθε η ώρα να βάλετε την τελευταία πινελιά. Τι σημαίνει αυτό; Ένα από σημαντικότερα πράγματα είναι τα dimmers ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε την ένταση του φωτός. Εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα για μια μεγαλύτερη αλλαγή, τότε θα σας προτείναμε να επενδύσετε σε πράγματα που αγγίζετε καθημερινά, όπως τις πόρτες και τα ντουλάπια. Τέλος, επειδή αυτό δεν θα είναι και το τελευταίο σας σπίτι, επενδύστε σε έπιπλα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας όταν θα μετακομίσετε σε ένα νέο.


Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με τις τελευταίες πινελιές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!