tromaktiko: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: Γιατί "εφαγε" πρόστιμο 54.024 ευρώ;

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: Γιατί "εφαγε" πρόστιμο 54.024 ευρώ;



Ο εκατομμυριούχος...
Reima Kuisla ζει και οδηγεί στην Φινλανδία. Καθώς οδηγούσε σε έναν επαρχιακό δρόμο το ραντάρ της αστυνομίας κατέγραψε την ταχύτητά του στα 103 km/h σε κατοικημένη περιοχή με όριο τα 80 km/h. Όπως ήταν αναμενόμενο μετά από μερικές μέρες παρέλαβε το σχετικό πρόστιμο. Εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας, καθώς το πρόστιμο ήταν 54.024 ευρώ!

Στη Φινλανδία τα πρόστιμα για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα που δηλώνει ένα φυσικό πρόσωπο! Από την στιγμή που ο Kuisla δήλωσε 6,5 εκατομμύρια ευρώ έλαβε την σχετική λυπητερή. Ο ίδιος πόσταρε στο Facebook πως «στην Φινλανδία είναι αδύνατο να ζουν ορισμένοι τύποι ανθρώπων με υψηλά εισοδήματα και πως σκέφτεται να εγκαταλείψει την χώρα». Ωστόσο η κοινή γνώμη μάλλον δεν έχει την ίδια άποψη καθώς ένας πλούσιος μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες χωρίς ουσιαστικά να τον νοιάζει στην περίπτωση που το πρόστιμο είναι κοινό για όλους.

Αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει καταγραφεί στη Φινλανδία καθώς διαυθυντικό στέλεχος της Nokia με μία Harley Davidson είχε πληρώσει το 2002 πρόστιμο 116.000 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα 75 km/h, όταν το όριο ήταν 50 km/h.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!