tromaktiko: Ένα κανόνι 28 εκατ. ευρώ που δεν έσκασε στην αγορά

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ένα κανόνι 28 εκατ. ευρώ που δεν έσκασε στην αγορά



Οπως αναφέρει το insider.gr  στο παρά πέντε...
και έπειτα από παρέμβαση των πιστωτριών τραπεζών απετράπη η κήρυξη σε πτώχευση της βιομηχανίας πρώτων υλών Κρεντίν Ελλάς της οικογένειας Μπερζελέτου.

Η βιομηχανία έχει πλέον περάσει στα χέρια στων τραπεζών αφού πρώτα στα μεσα του καλοκαιριού είχε υποβάλλει αίτηση πτώχευσης προκαλώντας αναστάτωση στην αγορά.

Ως εκ τούτου τον Οκτώβριο του 2017 οι τράπεζες Alpha, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank ζήτησαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, με σχετική κοινή αίτηση, την υπαγωγή της εταιρείας στις έκτακτες διαδικασίες ειδικής .

Ο όμιλος Μπερτζελέτου εμφάνιζε από καιρό προβλήματα ρευστότητας και εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του ενώ υπάρχουν φήμες ότι το τελευταίο διάστημα είχε φροντίσει να αποσχίσει δραστηριότητες από την εταιρεία κέλυφος και να τις μεταφέρει εκτός Ελλάδος.

Τα μεγάλα προβλήματα στον Όμιλο ξεκίνησαν πριν περίπου 9 χρόνια όταν απεβίωσε ο ιδρυτής του Ομίλου, ο διακεκριμένος εξαγωγέας και παράγοντας της οικονομικής ζωής Δημήτρης Μπερτζελέτος, μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ).
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!