tromaktiko: Κύπρος: Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο πατριός 17χρονου

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Κύπρος: Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο πατριός 17χρονου



Ένοχος στις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του τραυματισμού του...
17χρονου, χθες, παιδιού της συμβίας του, κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε σήμερα στην Πάφο 40χρονος Ιορδανός κάτοικος Πέγειας. Ο 40χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, όταν και το Κακουργιοδικείο θα συνεδριάσει και πάλι για την αγόρευση της υπεράσπισης προς μετριασμό της ποινής και ενδεχομένως την ανακοίνωση της ποινής την ίδια μέρα.

Ο 40χρονος Ιορδανός κατηγορείτο για απόπειρα φόνου του 16χρονου τότε γιου της νυν συζύγου του, τον Ιούλιο στην Πέγεια. Η απόπειρα φόνου εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα της 6ης προς 7η Ιουλίου, στο σπίτι ζεύγους ιορδανού και τουρκοκύπριας στην Πέγεια. Ο πατριός φέρεται να προσπάθησε να στραγγαλίσει το μικρό παιδί με τη χρήση σχοινιού, το οποίο πέρασε στο λαιμό του 16χρονου.

Η 19χρονη κόρη της τουρκοκύπριας, κατήγγειλε τηλεφωνικώς στην Αστυνομία το επίμαχο βράδυ ότι ο 40χρονος πατριός της, ιορδανικής καταγωγής, κακοποίησε βάναυσα τον αδελφό της, επιχειρώντας μάλιστα να τον στραγγαλίσει όπως ισχυρίστηκε με τη χρήση σχοινιού το οποίο πέρασε στο λαιμό του και το έσφιγγε. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, με μέλη του Σταθμού Πέγειας να σπεύδουν στη σκηνή και να εντοπίζουν όντως το παιδί σε άσχημη κατάσταση με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης του πατριού του.

Ο 40χρονος συνελήφθη και την επομένη παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου με την κατηγορία της απόπειρας φόνου και παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο. Ο ίδιος απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, αφού σύμφωνα με τους επί καθήκοντι ιατρούς έφερε εμφανή ίχνη κακοποίησης σε διάφορα μέρη του σώματος του και κυρίως στο λαιμό, όπου τα ίχνη από το σχοινί ήταν σύμφωνα με τις μαρτυρίες εμφανή. Τον 16χρονο εξέτασε και ιατροδικαστής ο οποίος κλήθηκε για τον σκοπό αυτό και ο οποίος παρέδωσε το πόρισμα του στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες η κατάσταση στην οικογένεια ήταν τεταμένη το τελευταίο διάστημα πριν το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ πατριού και των τριών παιδιών, ενώ το επίμαχο επεισόδιο που κόντεψε να έχει τραγική κατάληξη ξεκίνησε όταν ο 16χρονος είχε ένα συνηθισμένο καυγά με την μικρότερη αδερφή του, γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του πατριού του.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!