tromaktiko: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: "Στήνουν" σκηνικό Πολέμου οι Τούρκοι στα Ίμια - 11 τουρκικά πολεμικά πλοία γύρω από τις βραχονησίδες

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: "Στήνουν" σκηνικό Πολέμου οι Τούρκοι στα Ίμια - 11 τουρκικά πολεμικά πλοία γύρω από τις βραχονησίδες



Μετά το χθεσινό επεισόδιο και τις αλλεπάλληλες προκλήσεις Ερντογάν, τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νέα ένταση στα Ίμια...
- Η τουρκική Hürriyet αναφέρει πως 11 τουρκικά πολεμικά έχουν περικυκλώσει τις βραχονησίδες!
- Αναφέρει επίσης πως οκτώ ελληνικά πλοία έχουν σπεύσει στο σημείο
- Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρχαν στιγμές που ελληνικά και τουρκικά πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 80 μέτρων μεταξύ τους!
- Και νέα πρόκληση! Η Τουρκία απέρριψε με... συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα της Ελλάδας με το οποίο το ΥΠΕΞ ζητούσε από τον Τούρκο πρέσβη να προσέλθει για εξηγήσεις!

Μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 12.02.2018, στα Ίμια, η Τουρκία όχι μόνο συντηρεί, αλλά ανεβάζει την ένταση!

Τι κι αν οι… ζυμώσεις στο διπλωματικό πεδίο ήταν εντονότατες, τι κι αν ο Ερντογάν είπε ξανά τα… δικά του, απειλώντας Ελλάδα και Κύπρο, η Τουρκία μοιάζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά!

Νέο σκηνικό στα Ίμια;
Δημοσίευμα της τουρκικής Hürriyet, περιγράφει ένα… σκηνικό πολέμου που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια! Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13.02.2018.

Και αναφέρει πως από τις 14:30 το μεσημέρι υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από τα Ίμια! Κάνει λόγο για συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, τονίζοντας πως 11 τουρκικά πολεμικά έχουν σπεύσει γύρω από τα Ίμια.

Ακόμη τονίζει πως έχουν καταφθάσει οκτώ ελληνικά πλοία, ενώ σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, τα τουρκικά πλοία στο σημείο περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- δύο πλοία ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα.

Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14:45 δύο ταχύπλοα με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, κέντρισαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκαν προς την Κω.

Η Τουρκία αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα της Ελλάδας!
Μια ακόμη νέα εξέλιξη στην υπόθεση, έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο. Μετά το χθεσινό περιστατικό, όταν ο καπετάνιος τουρκικού σκάφους επιχείρησε να χτυπήσει το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, στην Αθήνα… έβραζαν!

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του. «Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και καλούσε τον Τούρκο πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών, ούτως ώστε να δώσει εξηγήσεις. Το αίτημα αυτό, όμως, απορρίφθηκε εν ριπή οφθαλμού! Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η dailysabah.com, «η Τουρκία γρήγορα απέρριψε το διπλωματικό αίτημα από την πλευρά της Ελλάδας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!