tromaktiko: Mία αεροσυνοδός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ξαναπιείς ποτέ καφέ στο αεροπλάνο

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Mία αεροσυνοδός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ξαναπιείς ποτέ καφέ στο αεροπλάνο



Το νερό, ο καφές και τα αναψυκτικά είναι μάλλον τα πιο συνηθισμένα πράγματα που...
καταναλώνουμε κατά την διάρκεια μίας πτήσης, ωστόσο μία αεροσυνοδός των Αμερικανικών Αερογραμμών εξηγεί γιατί πρέπει - πάση θυσία - να σταματήσουμε να πίνουμε ένα από αυτά.

Όπως εξήγησε στο αμερικανικό Vice η γυναίκα που δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομα της αλλά ζήτησε να αναφέρεται απλά με το ψευδώνυμο "Betty", οι επιβάτες καλά θα κάνουν να αρχίσουν να αποφεύγουν τον καφέ φίλτρου όταν ταξιδεύουν με αεροπλάνο.

Ο λόγος απλός. Το νερό το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή του καφέ είναι πολύ πιθανό να περιέχει επικίνδυνα για την υγεία βακτηρίδια τύπου E.coli.

Η αεροσυνοδός που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της καθώς φοβάται μην χάσει την δουλειά της περιγράφει με λεπτομέρειες το γεγονός ότι το νερό που χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί ο καφές φίλτρου στα αεροπλάνα είναι το ίδιο ακριβώς που χρησιμοποιείται κα στην τουαλέτα των αεροσκαφών. Συνεπώς φυλάσσεται στο ίδιο μέρος και φιλτράρεται με την ίδια διαδικασία.

Η "Betty" έχει μάλιστα και στοιχεία τα οποία κάνουν την κατάσταση να ηχεί ακόμα πιο ανησυχητική, αφού σύμφωνα με αυτά την αεροπορική εταιρία American Airlines υποβλήθηκε πρόσφατα σε ένα υγειονομικό τεστ σχετικά με το νερό που χρησιμοποιεί και δεν κατάφερε να περάσει το σκορ που απαιτούν οι βασικοί κανόνες υγιεινής.

Σε συνέχεια του εν λόγω άρθρου το οποίο δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό Vice, η Daily Mail επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της εταιρίας Easy Jet στο Λονδίνο οι οποίοι παραδέχθηκαν πως πράγματι το νερό που χρησιμοποιείται εν ώρα πτήσης τόσο για την παρασκευή όσο και για το καζανάκι της τουαλέτας βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς ντεπόζιτο του αεροσκάφους.

Η Αμερικανική Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος επιβεβαιώνει το ζήτημα, λέγοντας πως στις πιο πρόσφατες μελέτες που έγιναν το 2012 σε 12 διαφορετικές αεροπορικές εταιρίες εντοπίστηκε μεγάλη παρουσία βακτηριδίων E.coli, τα οποία είναι τρομερά βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό, στο νερό που χρησιμοποιείτο για τον καφέ.
Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!