tromaktiko: Σφαιρόπουλος: «Καλύτερη μετά την αλλαγή η Μπασκόνια»

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Σφαιρόπουλος: «Καλύτερη μετά την αλλαγή η Μπασκόνια»



Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η Μπασκόνια, μετά την αλλαγή προπονητή, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και γι' αυτό ο...
Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει υψηλή συγκέντρωση στη Βιτόρια, όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά.

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της η Μπασκόνια. Είναι μια ομάδα που είναι καλύτερη μετά την αλλαγή του προπονητή. Θα έχουμε δύσκολο έργο, γιατί έχει δύο σερί ήττες. Είναι μια ομάδα που έχει ρόλους. Τα παιχνίδια τα χάνει ή τα κερδίζει με μικρή διαφορά. Μπορεί να σε σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελέγξουμε τον ρυθμό,» σχολίασε αρχικά ο Σφαιρόπουλος πριν την αναχώρηση της αποστολής, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλός επίσης ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του και απάντησε: «Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Οι παίκτες κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα, αλλά και στην επίθεση πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει χτυπήσουμε την άμυνα τους και στις αδυναμίες του».

Οσον αφορά τι έχει αλλάξει ο Πέδρο Μαρτίνεθ στην Μπασκόνια, ο Σφαιρόπουλος θεωρεί πως: «Έχει βελτιώσει την Μπασκόνια ο καινούριος προπονητής, γιατί λειτουργεί ομαδικά πλέον όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Έχει ποιοτικούς παίκτες και σουτέρ που μπορούν να σε σκοτώσουν».

Για τις συνεχείς εναλλαγές στην 12άδα του Ολυμπιακού λόγω των τραυματισμών και κατά πόσο επηρεάζουν τον την χημεία της ομάδας του, σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χημεία. Όταν παίζεις με ένα σύνολο και μετά κάποιοι βγαίνουν εκτός ή άλλοι επιστρέφουν μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας και δεν έχουν τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό, είναι δύσκολο… Όλα αυτά μαζί είναι το πιο δύσκολο έργο. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να είναι όλοι πάντα έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούμε ως σύνολο, γιατί έτσι καλύπτουμε αδυναμίες μας, μέχρι και βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και με τον ίδιο ρυθμό».

Στο τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Αν χάσουμε δεν χανόμαστε, ούτε εκείνοι αν χάσουν χάνονται... Είναι έτσι η EuroLeague που ακόμη και η τελευταία ομάδα έχει πιθανότητες να μπει στην 8άδα. Για αυτό είναι τόσο ανταγωνιστική λίγκα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όλα είναι κρίσιμα. Όσο προχωράμε η κάθε αγωνιστική θα είναι πιο κρίσιμη από την προηγούμενη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς γίνεται».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!