tromaktiko: Δολοφόνος Ζέμπερη: "Αυτοί με έβαλαν να σκοτώσω την εφοριακό"

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Δολοφόνος Ζέμπερη: "Αυτοί με έβαλαν να σκοτώσω την εφοριακό"



Ποιοι και γιατί ήθελαν τη Δώρα νεκρή; Ανατροπή και καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του στυγερού εγκλήματος στο Β' Νεκροταφείο...
- Τι αναφέρει ο Σοροπίδης στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή

Νέα τροπή παίρνει η δολοφονία της 32χρονης εφοριακού που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο Εμμανουήλ Εσσατζανιάν – Σοροπίδης, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, έστειλε στις 15 Δεκεμβρίου στον 18ο ανακριτή, ένα 40σέλιδο υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη με σκοπό να τη ληστέψει, αλλά γιατί τον έβαλαν άλλοι  να το κάνει.

Ο τοξικομανής δράστης κάνει λόγο για δύο άνδρες που του ζήτησαν να σκοτώσει την 32χρονη εφοριακό για... δικούς τους λόγους. Στο υπόμνημα των 40 σελίδων δεν αναφέρει πουθενά τους λόγους ενώ υποστηρίζει πως ξέρει και θα αποκαλύψει τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Σοροπίδη, οι δύο άνδρες τον οδήγησαν στο προσχεδιασμένο έγκλημα λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας της Δώρας Ζέμπερη.

Όπως αποκάλυψε, οι εντολοδόχοι τού έδωσαν φωτογραφίες της Δώρας προκειμένου να μπορέσει εύκολα να την αναγνωρίσει, ενώ – όπως λέει - παρακολουθούσε για πολλές ημέρες τη νεαρή κοπέλα και στη δουλεία και στο σπίτι αλλά και στο νεκροταφείο όπου στις 18 Οκτωβρίου την σκότωσε με 14 μαχαιριές.

Σημειώνεται επίσης ότι στο κείμενό του ο 58χρονος αναφέρει με λεπτομέρειες πόσο συχνά και πού συναντούσε τους άνδρες αυτούς.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης επισημαίνει πως αν και γνωρίζει τα ονόματά των εντολοδόχων του, δεν θα τα αποκαλύψει γιατί φοβάται για τη ζωή του. Στο υπόμνημα τον έναν από αυτούς τον αναφέρει ως «αφεντικό».

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την επιστολή του δράστη, του έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, του έδωσαν προκαταβολή 2.000 ευρώ (ενώ αρχικά του είχαν πει για 4.000 ευρώ) και τον προμήθευσαν και με ναρκωτικά, για να προβεί στο στυγερό αυτό έγκλημα. Δική τους οδηγία ήταν μάλιστα να πάει να πουλήσει το κινητό στην Ομόνοια για να φανεί ως κίνητρό του η ληστεία!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!