tromaktiko: Ο Κουμάιλ Ναντζιάνι του «The Big Sick» ετοιμάζει σειρά βασισμένη στο «Ωραίο Μου Πλυντήριο»

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο Κουμάιλ Ναντζιάνι του «The Big Sick» ετοιμάζει σειρά βασισμένη στο «Ωραίο Μου Πλυντήριο»



Βασισμένος στην προσωπική του, αληθινή ιστορία της γνωριμίας του με τη μετέπειτα σύζυγό του, Εμιλι Γκόρντον (με την οποία συνυπέγραψαν το σενάριο), ο Κουμάιλ Ναντζιάνι ήταν... ο σεναριογράφος, πρωταγωνιστής και εγκέφαλος πίσω από το «The Big Sick» (κυκλοφόρησε στη χώρα μας με τον ατυχή ελληνικό τίτλο «Ερωτας Μετ’ Εμποδίων»), μια από τις ευχάριστες κινηματογραφικές εκπλήξεις της χρονιάς που πέρασε και, ταυτόχρονα, το πιο τρυφερό, αστείο και ανθρώπινο δείγμα ρομαντικής κομεντί που είδαμε εδώ και πολύ καιρό.

Αναμφίβολα χαρισματικός και ικανός να αντιμετωπίζει ακόμα και τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις ισορροπώντας αποτελεσματικά ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση, ο Ναντζιάνι ετοιμάζεται τώρα να καταπιαστεί με ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου σύνθετο, ρομάντζο, διασκευάζοντας σε τηλεοπτική σειρά την εμβληματική πλέον queer ταινία «Ωραίο Μου Πλυντήριο», του 1987.

Ο Κουμάιλ Ναντζιάνι και η Ζόι Καζάν σε σκηνή από το «The Big Sick»

To φιλμ του Στίβεν Φρίαρς εξιστορούσε την αντισυμβατική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν νεαρό Πακιστανό που αποφασίζει να ανοίξει ένα αυτόματο πλυντήριο, και έναν λευκό Βρετανό, skinhead και παιδικό του φίλο, τον οποίο υποδυόταν, σε έναν από τους πρώτους σημαντικούς του ρόλους, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις. Σε σενάριο του συγγραφέα Χανίφ Κιουρέισι, λίγο πριν γίνει παγκοσμίως διάσημος, η ταινία κατόρθωνε ταυτόχρονα να θίξει την ταξική διαστρωμάτωση, τον ρατσισμό, την ομοφοβία και την κοινωνικοπολιτική περιθωριοποίηση στη θατσερική Αγγλία των ‘80s.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο Ναντζιάνι (ο οποίος θα εκτελεί και πάλι καθήκοντα σεναριογράφου και πρωταγωνιστή) θα διατηρήσει το χωροχρονικό πλαίσιο της ταινίας, δεν είναι ωστόσο δύσκολο να φανταστούμε την ιστορία να μεταφέρεται στο σήμερα, όπου οι θεματικές του φιλμ φαντάζουν πιο επίκαιρες από ποτέ. Και σίγουρα δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποιον καλύτερο από τον Ναντζιάνι για να το αναλάβει, μιας που ήδη έχει αποδείξει την ευαισθησία του στα θέματα της διαπολιτισμικότητας, μέσα από το διαφυλετικό love story που χτυπούσε στην καρδιά του «The Big Sick».

Η σειρά θα αποτελείται από δέκα επεισόδια και προς το παρόν αναζητά το τηλεοπτικό δίκτυο που θα τη φιλοξενήσει. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια από τις λίγες περιπτώσεις τηλεοπτικής διασκευής από ταινία που μας κάνει να ανυπομονούμε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!