tromaktiko: Ισότιμα με των ΤΕΙ όλα τα πτυχία των Δραματικών Σχολών μέχρι το 2003

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ισότιμα με των ΤΕΙ όλα τα πτυχία των Δραματικών Σχολών μέχρι το 2003



Ολοκληρώθηκε από Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων η νομική επεξεργασία του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης για την...
ισοτιμία πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφού ολοκλήρωσε τη νομική επεξεργασία του σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το θέμα της ισοτιμίας των πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την απέστειλε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην  Κοινή Απόφαση των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού προβλέπονται  οι    Ανώτερες Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευση για τις οποίες δίνεται η δυνατότητα ισοτιμίας , καθώς και οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισης της ισοτιμίας.

Η Κοινή Υπουργική απόφαση ετοιμάστηκε βάσει του νόμου 4481/17, ο οποίος ορίζει τα εξής:

"Οι τίτλοι σπουδών που χορηγήθηκαν από Ανώτερες Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, εφόσον οι τίτλοι αυτοί αποκτήθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1158/1981 (Α ́ 127), έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 3149/2003 (Α ́ 141), θεωρούνται ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν έως τις 10.6.2003 τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, χωρίς αντιστοιχία προς υπάρχουσες κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ειδικότητες των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Αρμόδιος για την αναγνώριση της ισοτιμίας ορίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζονται οι Ανώτερες Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος άρθρου, καθώς και οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισης της ισοτιμίας".
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!