tromaktiko: Ο πραγματικός Λύκος της Wall Street χαρακτήρισε το Bitcoin τεράστια απάτη

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο πραγματικός Λύκος της Wall Street χαρακτήρισε το Bitcoin τεράστια απάτη



O Jordan Belfort είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον θρυλικό πια κεντρικό χαρακτήρα του αριστουργήματος του...
Martin Scorsese που ακούει στο όνομα «Ο Λύκος της Wall Street».

Κι αν ξέρει να κάνει κάτι καλά ο Jordan αυτό είναι να βγάζει λεφτά. Στήνοντας κομπίνες. Ως εκ τούτου η κατηγορία που εξαπέλυσε ενάντια στην εξωφρενική άνοδο του Bitcoin δεν ξέρουμε αν έχει βάση, σίγουρα όμως τον ακούμε προσεκτικά.

Τάδε έφη Belfort
Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η εκτόξευση μοιάζει κάπως περίεργη -μέσα σε ελάχιστο χρόνο η μετοχή ανέβηκε από τα 11 χιλιάδες δολάρια στα 17 χιλιάδες δολάρια.

Αλλά ας αφήσουμε τις δικές μας εικασίες κι ας δώσουμε τον λόγο σε έναν πολύ καλό γνώστη του κόσμου του χρήματος. Έτσι όπως τα είπε στη συνέντευξή του στους The Financial Times, κατονομάζοντας το Bitcoin ως μια τεράστια απάτη!

«Διαιωνίζεται μια μαζική απάτη του χειρίστου είδους. Πιθανώς το 85% των ανθρώπων εκεί έξω να μην έχουν κακές προθέσεις, το γεγονός όμως ότι ένα 5 με 10% προσπαθεί να σας εξαπατήσει είναι καταστροφικό! Όλοι, μέχρι και οι γιαγιάδες θέλουν να πάρουν μετοχές της Bitcoin αυτή τη στιγμή. Δεν λέω ότι υπάρχει κάτι κακό στα κρυπτονομίσματα -το αντίθετο. Είναι όμως οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτές τις ιστορίες, εκείνο το 5 με 10%, το οποίο μπασταρδεύει επικίνδυνα μια πολύ καλή ιδέα».

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι βέβαια για αυτό αλλά η εκδοχή του Jordan Belfort μας φαίνεται πολύ μα πάρα πολύ πιθανή.

Για αυτό προσοχή εκεί έξω μην τυχόν και πετάξετε τα λεφτά σας σε κάτι που αποδειχθεί αέρας κοπανιστός. Από την άλλη πάλι καμιά φορά τα μεγαλύτερα ρίσκα κρύβουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Έχουμε μπερδευτεί. Το ομολογούμε. Σίγουρη λύση δεν έχουμε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!