tromaktiko: Αυτό είναι το πιο απομονωμένο σημείο στη Γη! Ένα παραδεισένιο νησί στη μέση του πουθενά... [photos]

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Αυτό είναι το πιο απομονωμένο σημείο στη Γη! Ένα παραδεισένιο νησί στη μέση του πουθενά... [photos]



Αν κάποιος βρεθεί στην Τριστάν ντε Κούνα θα πρέπει να γνωρίζει ότι η πιο κοντινή ακτή απέχει 1.500 μίλια...
Θα πρέπει με απλά λόγια να ξέρει ότι βρίσκεται στη μέση του πουθενά, αφού το εν λόγω νησί είναι το πιο απομακρυσμένο κατοικημένο νησί του πλανήτη.

Στο ηφαιστειογενές νησί Τριστάν ντε Κούνα, το οποίο βρίσκεται στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και απέχει 1.500 μίλια από τη Νότια Αφρική κατοικούν 275 μόνιμοι κάτοικοι και μάλιστα υπάρχει ένας περίεργος περιορισμός: 


Και να θέλετε, δεν μπορείτε να μείνετε μόνιμα εκεί, αφού δεν επιτρέπεται σε κάποιον να εγκατασταθεί στο νησί. Τουλάχιστον προς το παρόν. 

Ακόμη και αν θέλει να επισκεφθεί κάποιος το νησί ως τουρίστας θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Στο Τριστάν ντε Κούνα δεν υπάρχει αεροδρόμιο και έτσι η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο δια θαλάσσης. Το ταξίδι με το πλοίο προς το απομονωμένο αυτό νησί ξεκινά από το Κέιπ Τάουν και κρατά περίπου έξι ημέρες. 

Πέραν του ότι η κοντινότερη ακτή βρίσκεται σε απόσταση1.500 μιλίων, οι επισκέπτες του Τριστάν ντε Κούνα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο νησί δεν υπάρχει τηλεόραση, ή ραδιόφωνο, τα κινητά δεν πιάνουν και η μόνη επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο γίνεται μέσω ενός υπολογιστή που υπάρχει στο μοναδικό ίντερνετ καφέ. 


Το νησί ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο πάρκο με ποικιλία βλάστησης, γεμάτο άγρια ζώα, πιγκουίνους και άλμπατρος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!