tromaktiko: Όραμα ή "τρέλα"; Έφτιαξε τον οικισμό των "Φλινστόουνς" και έχει μαγέψει ακόμα και Πριγκίπισσες από όλο τον κόσμο - Και ναι, είναι στην Ελλάδα [photos - video]

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Όραμα ή "τρέλα"; Έφτιαξε τον οικισμό των "Φλινστόουνς" και έχει μαγέψει ακόμα και Πριγκίπισσες από όλο τον κόσμο - Και ναι, είναι στην Ελλάδα [photos - video]



Ξεκινώντας, να τονίσω ότι έχω γυρίσει 65 χώρες σε όλο τον κόσμο, είχα την τύχη (λόγω επαγγέλματος) να μπω στα πιο περίεργα και ιδιαίτερα ξενοδοχεία με γυάλινα δωμάτια και πατώματα, περίεργες τεχνοτροπίες και τεχνολογίες, στρώματα κρεβατιών γεμάτα...
νερό, εσωτερική θέρμανση, μασάζ, μουσική, ατμοσφαιρικό φωτισμό σε king size μέγεθος με 7 υποστρώματα σε σχήμα καρδιάς, κύκλο, ακόμα και οκτάγωνο. Είχα την τύχη να μείνω και σε "βασιλικά" δωμάτια που είναι για "λίγους" και εκλεκτούς όπως διαφήμιζαν τα 7αστερα ξενοδοχεία. Αυτό που έζησα όμως στον οικισμό "Κεραμαριό" με τα παραμυθόσπιτα, μέσα σε μια έκταση 40.000 τ.μ. είναι κάτι διαφορετικό. Και κλείνω τον πρόλογο λέγοντας απλά, πως αν υπάρχει παράδεισος, τότε είναι εκεί. Και πρέπει όλοι μας, έστω μια φορά στη ζωή μας, να περάσουμε από αυτό το υπέροχο μέρος. Ιδίως αν έχουμε παιδιά. Δεν θα θέλουν να φύγουν!


Το όραμα...
Όταν πριν αρκετά χρόνια ο Δημήτρης Σταμούλης ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμά του στο χωριό Δρακότρυπα όπου γεννήθηκε, λίγο έξω από το Μουζάκι, όλοι τον έλεγαν "τρελό". Ο κυρ Δημήτρης όμως, απλά έκλεισε τα αυτιά του και έκανε το όραμα του πραγματικότητα. Μια "παραμυθένια" πραγματικότητα, που όμοια της δύσκολα θα βρει κάποιος Παγκοσμίως. Και όλα, με λεπτομέρεια μέχρι και το τελευταίο φωτάκι. Με επιρροές από κινούμενα σχέδια, έφτιαξε έναν οικισμό 40 στρεμμάτων δίπλα από ποτάμι, με σπιτάκια που θυμίζουν τη σειρά κινουμένων σχεδίων "Φλίνστοουνς", βάζοντας μέσα και δεκάδες ελάφια, αλογάκια πόνυ, στρουθοκάμηλους, κοτούλες, λαγούς, κουνέλια, παγόνια και τον γαιδαράκο μασκότ του Φλιστοούνχωριού!


Η Αμερική και η απόφαση για επιστροφή στον τόπο γέννησης...
Ο Δημήτρης Σταμούλης έφυγε στα 17 του ως μετανάστης στην Αμερική. Εκεί σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων, έκανε μια πετυχημένη οικογένεια αλλά και επιχείρηση, όμως 25 σχεδόν χρόνια μετά, αποφάσισε να γυρίσει στο χωριό που γεννήθηκε μαζί με την οικογένειά του. Και έβαλε σχεδόν αμέσως το σχέδιο για την υλοποίηση του οράματος του μπροστά. Άρχισε να φτιάχνει έναν οικισμό με παραμυθένια σπιτάκια, μια ταβέρνα που όμοιά της δύσκολα θα βρείτε σε όλη την Ελλάδα και μια φάρμα με δεκάδες ζώα που έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τους επισκέπτες που τα ταΐζουν κυριολεκτικά στο στόμα. Έφτιαξε τον παράδεισο που οραματίστηκε και τον προσφέρει απλόχερα σε όλο τον κόσμο. Και όλος ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Κυριολεκτικά. Από την Πριγκίπισσα του Αμπού Ντάμπι Al Reem Al Tenaiji, μέχρι όλους τους εγχώριους σταρ της σόου μπιζ. Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Λιάγκας, Έλενα Παπαρίζου, Δημήτρης Μάρκος, αλλά και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, έχουν να θυμούνται τα καλύτερα για αυτό το παραμυθένιο μέρος που άπαντες χαρακτηρίζουν ως παράδεισο και τόπο χαράς για μικρά παιδιά.


"Κεραμαριό" - Οικογενειακή υπόθεση...
Ο κυρ Δημήτρης δεν είναι μόνος του σε αυτό το παραμυθένιο ταξίδι. Αρωγός και στήριγμά του, η γυναίκα του κυρία Βασιλική, οι δυο κόρες και οι δυο γιοί τους, ο γαμπρός του Λουκάς (τρελός ΑΕΚτζης), η κουμπάρα του κυρία Ρίτσα, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που δουλεύουν για λογαριασμό της επιχείρησης. Και όλοι είναι τόσο χαμογελαστοί και ευγενικοί, που σε σκλαβώνουν από την πρώτη στιγμή. 


Είχα την τιμή να μιλήσω με τον Δημήτρη Σταμούλη, ιδιοκτήτη του οικισμού "Κεραμαριό" και να μου λύσει κάποιες απορίες (που σίγουρα δημιουργήθηκαν και σε εσάς) σε ότι αφορά αυτό το τόσο παράτολμο και "ακριβό" εγχείρημα. Πριν ξεκινήσω τη συνέντευξη, ο κυρ Μήτσος μου είπε κάτι συγκλονιστικό, που δείχνει πόσο σίγουρος είναι για το δημιούργημά του. "Δεν θα γράψεις ότι θα σου πω, αλλά ότι είδες. Είτε είναι καλό, είτε είναι κακό. Γράψε την άποψή σου." Και φυσικά πιο πάνω σας περιέγραψα ότι ακριβώς είδα. Δείτε και τι μου απάντησε...

Ερώτηση: Πότε "καρφώθηκε" ως ιδέα η δημιουργία του οικισμού;
Το 1992 εγώ και η οικογένειά μου γυρίσαμε στο χωριό που γεννήθηκα και σχεδόν δυο χρόνια μετά ξεκίνησε η κατασκευή της ταβέρνας "Κεραμαριό". Το 2003 ξεκίνησα την κατασκευή του οικισμού, ο οποίος ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2006 όπου και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους.

Ερώτηση: Από που επηρεαστήκατε για τη δημιουργία των σπιτιών; Υπήρξε κάτι που είδατε σε άλλο μέρος στον πλανήτη;
Όχι, δεν είδα κάτι όμοιο πουθενά. Επηρεάστηκα καθαρά από την φύση. Το χωριό Δρακότρυπα βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος γεμάτο έλατα. Δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω κάτι που θα ήταν "ξένο" προς τη φύση. 

Ερώτηση: Η αρχική ιδέα, πόσο κοντά είναι στο τελικό αποτέλεσμα; Έγιναν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της υλοποίησης;
Φτιάχνοντας δημιουργήθηκαν κάποιες ανάγκες που δεν είχαμε προβλέψει αρχικά. Και το αποτέλεσμα πιστεύω να μας δικαίωσε, σύμφωνα πάντα με τις εντυπώσεις των εκατοντάδων επισκεπτών που έχουν έρθει από το 2006 εδώ.

Ερώτηση: Πόσο εύκολη ήταν η κατασκευή; Οι πόρτες φτιάχτηκαν από ελληνική εταιρία;
Η κατασκευή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ιδίως οι πόρτες, τις οποίες έφτιαξα μόνος μου. Για να δημιουργηθούν οι παραμυθένιες πόρτες περίμενα δυο χρόνια μετά την κοπή τους για να στεγνώσουν και κατόπιν τις "έκοψα" στο σχήμα που επιθυμούσα. 

Ερώτηση: Ποιος επιμελήθηκε την αρχιτεκτονική του εσωτερικού στα σπιτάκια;
Όλα εγώ. Μόνος μου. Όλα τα επιμελήθηκα μόνος μου. Το μόνο που ζητούσα από τους μηχανικούς ήταν την επικύρωση των "σχεδίων" για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους.

Ερώτηση: Έχετε ακούσει κάτι αρνητικό στα χρόνια που έχετε σε λειτουργία τον οικισμό "Κεραμαριό";
Ποτέ και από κανέναν. Όλοι οι επισκέπτες που έρχονται εδώ, φεύγουν πραγματικά μαγεμένοι.

Ερώτηση: Στα χρόνια λειτουργίας του "Κεραμαριό" υπήρξε κάποιο περιστατικό που σας έκανε να νιώσετε πραγματικά περήφανος για αυτό που δημιουργήσατε;
Είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις που πραγματικά δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω. Έχω ακούσει τόσο περίεργα και τόσο κολακευτικά σχόλια που πραγματικά με έκανε να ανταμειφτώ για το δύσκολο όραμά μου. 

Ερώτηση: Συνήθως με τι εντυπωσιάζετε ο κόσμος στην πρώτη επαφή του με τα σπιτάκια;
Με τις πόρτες. Αυτές τις μαγικές πόρτες. Μου έχουν ζητήσει ακόμα και από το εξωτερικό να κατασκευάσω όμοιες, αλλά ποτέ δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. 

Ερώτηση: Κύριε Δημήτρη, πόσο κοστίζει η διαμονή για μια οικογένεια στα σπιτάκια, δεδομένου ότι σε κάθε σπίτι, ο επισκέπτης απολαμβάνει μπάνιο με υδρομασάζ, επίπεδες τηλεοράσεις σε όλα τα δωμάτια, τζάκι, κλιματισμό, θέρμανση και μια φουλ εξοπλισμένη κουζίνα;

Τα σπιτάκια μπορεί να τα νοικιάσει κάποιος από 80 ευρώ, ενώ οι βίλες μπορούν να φτάσουν σε high season μέχρι 250 ευρώ τη βραδιά. Τις τιμές τις διατηρήσαμε προσιτές για να έρχεται ο κόσμος σε κάτι διαφορετικό και σε χαμηλή τιμή.

Στοιχεία επιχείρησης: 

Κεραμαριό Δρακότρυπας, Μουζάκι Καρδίτσας 43060
Δήμος Μουζακίου
24450 61470
fb σελίδα: www.facebook.com/Keramario

Το παρακάτω βίντεο είναι από επισκέπτη στον οικισμό. Παρατηρήστε πόσο τρελάθηκαν τα πιτσιρίκια με το που μπήκαν στο "σπιτάκι" τους:








     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!