tromaktiko: Επίσκεψη Ερντογάν: «Οργιάζουν» προξενείο και ψευτομουφτήδες και καλούν σε γενικό ξεσηκωμό στη Θράκη

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη Ερντογάν: «Οργιάζουν» προξενείο και ψευτομουφτήδες και καλούν σε γενικό ξεσηκωμό στη Θράκη



«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στη Θράκη...
καθώς, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην περιοχή, την Παρασκευή (07/12/2017), τόσο το τουρκικό προξενείο, όσο και οι ψευτομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, μαζί με το μειονοτικό κόμμα DEB του Σαδίκ, καλούν σε γενικό ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα βρώμικο και προκλητικό παιχνίδι, καθώς οι γνωστοί κύκλοι της Άγκυρας επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα «εκρηκτικό» κλίμα, σε μια προσπάθεια να πλασαριστούν ως τα απόλυτα αφεντικά της μουσουλμανικής μειονότητας!

Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει λεωφορεία γεμάτα με Τούρκους, για να χειροκροτήσουν και να διαδηλώσουν υπέρ του προέδρου Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ερντογάν αποκάλεσε την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «ομοεθνείς» και «αδέρφια», προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια και την ενόχληση της Αθήνας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, υην οργάνωση και τον συντονισμό της υποδοχής, έχει ο πρόξενος Ρόδου Μπαρίς Καλκαβάν, αφού ο έως πρότινος πρόξενος Κομοτηνής Αλί Ριζά Ακιντζί, ανακλήθηκε στην Άγκυρα, μετά τη φυγή στην Ιταλία του υποπρόξενου Νταβούτ Οτζάκ, και της συζύγου του Ντεριά που επίσης εργαζόταν στο προξενείο, οι οποίοι φέρονται να είχαν σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ευθέως για το επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Για τον Καλκαβάν, που τον περασμένο Μάρτιο είχε γίνει… πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες της Ρόδου επειδή είχε συλληφθεί από την αστυνομία να οδηγάει «τύφλα» στο μεθύσι το διπλωματικό αυτοκίνητο, η οργάνωση της υποδοχής Ερντογάν στη Θράκη, αποτελεί κρίσιμο τεστ για την εξέλιξη της διπλωματικής του καριέρας και αυτό πιέζει αφόρητα για ένα όσο γίνεται πιο εντυπωσιακό και βέβαια επικοινωνιακό αποτέλεσμα.

Ειδικό ρόλο στην προετοιμασία της υποδοχής του Τούρκου Προέδρου, διαδραματίζει και ο επιχειρηματίας Σαδίκ Λεβέντ, γιος του εκλιπόντα εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ. Για πολλούς μια δημόσια χειραψία του Ερντογάν με τον Σαδίκ, θ΄ αποτελέσει σημάδι εύνοιας του Τούρκου Προέδρου προς τον επιχειρηματία που κάποιοι φαντάζονται και ρόλο… Ντενκτάς στην Θράκη.

Διαβάστε τι γράφουν στο κάλεσμα τους για συγκεντρώσεις:


«Αυτή την φορά δεν θα είναι όμως μόνο η Κομοτηνή, αλλά Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Σαππες και Μύκη, όλη η Δυτική Θράκη θα βρίσκεται στους δρόμους της Κομοτηνής.

Η κριτική και η αντιπολίτευση αφήνεται κατά μέρος. Η μέρα είναι μέρα του Ερντογάν. Η μέρα είναι μέρα της Τουρκίας, είναι η μέρα που όλοι οι φόβοι πάνε στην άκρη, είναι η μέρα που 145.000 άνθρωποι θα κραυγάσουν με κοινό ενθουσιασμό. Αυτή είναι η μέρα, όλοι με μια καρδιά, όλοι είμαστε Ερντογάν. Διότι αυτός είναι ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Την Παρασκευή, οι δρόμοι γύρω από το τζαμί Κιρμαχαλλέ να γεμίσουν και να πλημμυρίσουν.

Την Παρασκευή η Τουρκική Δημοκρατία θα βρίσκεται στην Κομοτηνή για να δείξει όχι την δικαιοσύνη αλλά την δύναμη της αγάπης. Λαέ της Δυτικής Θράκης που γέμισες τις πλατείες με τον Σαδίκ Αχμέτ.

Το έπραξες και παλιότερα. Πάλι μπορείς να το κάνεις. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η δυτική Θράκη!

Η εξουσία που καταδικάζει την δικαιοσύνη, που απαγορεύει την ονομασία «Τούρκος» και δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες μας, πρέπει τώρα να βρει απέναντι του εκατό χιλιάδες κόσμο».

Προκλητικές κινήσεις

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται εντατικά προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών» να υποδεχτούν τον «Σουλτάνο» στην Κομοτηνή.

Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή θα τιμήσει την Δυτική Θράκη μας» έγραψε στο Twitter o ψευδομουφτής Κομοτηνής Αχμέτ Μέτε, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής. Ο ιμάμης του χωριού Γλαύκη, Ερκάν Αζίζογλου, με συνεχή αναρτήσεις στα social media, ενημερώνει τους συγχωριανούς του πως : «Θα μπει λεωφορείο από το χωριό μας για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της μητέρας πατρίδας μας Κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tourkikanea.gr μειονοτικοί που ζουν στην Ανδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, ετοιμάζονται το πρωί της Παρασκευής (08/12/2017) να περάσουν τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, προκειμένου να μεταβούν στην Κομοτηνή και να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ και βέβαια να πάρουν μέρος στη «φιέστα».

«Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. Μήπως τελικά η Άγκυρα δεν εμπιστεύεται αρκετά τους εδώ μουσουλμάνους; Μήπως φοβούνται ότι οι συμπατριώτες μας ξύπνησαν και δεν πέφτουν στην παγίδα της χειραγώγησης και πολιτικο-εθνικιστικής εκμετάλλευσης», διερωτάται το tourkikanea.gr, που θέτει ευθέως θέμα αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης, εάν επιχειρηθεί να πάρουν μέρος στην υποδοχή Ερντογάν στην Κομοτηνή, εισαγόμενοι «κλακαδόροι».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευή o Toύρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και η πολυπληθής συνοδεία του, θα φτάσουν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και θα κατευθυνθούν αμέσως προς το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως Κιρ Μαχαλέ για την καθιερωμένη προσευχή.

Πρόκειται για το ίδιο τέμενος που είχε επισκεφθεί τον περασμένο Ιούνιο και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τις τότε εμπρηστικές δηλώσεις.

Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο “Τζελάλ Μπαγιάρ” της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς -πολλοί απο τους οποίους είναι από την Τουρκία απεσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών- και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 13:30 ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα. Ερωτηματικό παραμένει εάν ο Ταγίπ Ερτογάν, σεβαστεί την ελληνική φιλοξενία και κινηθεί μακριά απο εμπρηστικές δηλώσεις που θα πυροδοτήσουν εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει μετά της συζύγου του και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση, στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!