tromaktiko: Η απάντηση στην Μαρία από την Αλβανία από έναν Έλληνα βαρκάρη

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Η απάντηση στην Μαρία από την Αλβανία από έναν Έλληνα βαρκάρη



Μαρία είμαι ένας Έλληνας Βαρκάρης. Κάπου κατάλαβα ότι έχεις παράπονα από εμάς τους Έλληνες (διαβάζοντας το άρθρο σου στο διαδίκτυο εδώ το λίνκ) καταλογίζοντας μας ότι δεν είμαστε φιλόξενος λαός και άλλα τέτοια...

Σαν Έλληνας λοιπόν να σου απαντήσω σε όσα λες όχι τόσο για εσένα (διότι νομίζω πως γνωρίζεις ήδη τα όσα θα πω) αλλά για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Λες ότι δεν είμαστε φιλόξενος λαός. Ένας λαός που παρότι μπήκες στην πατρίδα του με το έτσι θέλω και παράνομα αυτός έζησε εσένα και την οικογένεια σου. Πήγες σε σχολείο που πλήρωνε ο Ελληνικός λαός, μεγάλωσες και σπούδασες με τα χρήματα του Ελληνικού λαού, οι γονείς σου εργάστηκαν σε μια θέση εργασίας που τους έδωσε ο Ελληνικός λαός,μείνατε σε μια κατοικία που σας παρείχε ο Ελληνικός λαός και απολαύσατε δικαιώματα που σας παρείχε ο Ελληνικός λαός που στην Αλβανία θα ήταν ένα σύντομο ανέκδοτο. Ο Ελληνικός λαός σε έκανε γυναίκα σε παντρεύτηκε και σε έκανε μάνα. Και όπως η ίδια ομολογείς παρότι ο Ελληνικός λαός τώρα είναι άνεργος εσένα σου έχει εξασφαλίσει δουλειά σε μεγάλη αλυσίδα ρούχων.

Εσύ τι έκανες για όλα αυτά όμως; Πως φέρθηκες απέναντι στον Ελληνικό λαό από την πρώτη κιόλας μέρα που πάτησες τα σύνορα του ως σήμερα;

Από την πρώτη μέρα μας φλόμωσες στο ψέμα και την υποκρισία.

Από την πρώτη μέρα εσύ και όλοι οι συμπατριώτες σου αυτοπροσδιοριζόσαστε σαν «Βορειοηπειρώτες» κανείς σας δεν ήθελε να λέει ότι είναι Αλβανός. Λες και θέλατε να το κρύψετε. Δεν είχε προλάβει να προκύψει κάποια κακία εκ μέρους του Ελληνικού λαού και γέμισε η Ελλάδα ψεύτικους Βορειοηπειρώτες! Μέχρι και σήμερα μας καταλογίζεις ότι σε λέμε Αλβανίδα και τον γιο σου Αλβανό. Που είναι το κακό και το λάθος σε αυτό; Γιατί δεν αισθάνεσαι καλά για την καταγωγή σου; Εγώ αν πήγαινα στην Κίνα δεν θα ήθελα να λέγομαι Κινέζος και το παιδί μου κινεζάκι. Γιατί ένας άνθρωπος να θέλει να αλλάξει την καταγωγή του ή να ντρέπεται γι αυτήν;

Από την πρώτη μέρα που ο πατέρας σου έψαξε δουλειά φλόμωσε στα ψέμματα τον Έλληνα εργοδότη του. Ότι δουλειά και αν τον ρωτούσες αν ήξερε να κάνει η απάντηση ήταν «Εγώ;Φυσικά εγώ μαστόρο!». Ο πατέρας σου ήταν αγρότης στην Αλβανία όμως και δεν ήταν «μαστόρο» όπως μας διαβεβαίωνε. Και ο τοίχος που έχτιζε έπεφτε και ο νοικοκύρης τράβαγε τα μαλλιά του και ο Σοβάς έκοβε και ο Εργοδότης έκλαιγε τα λεφτά του. Τα πάντα έλεγε πως ήξερε να φτιάχνει ο πατέρας σου όταν ήρθε εδώ(θυμάσαι;) και στην πραγματικότητα δεν ήξερε.

Απλά φλόμωνε με ψέμματα τον Ελληνικό λαό για να βρεί μεροκάματο και φυσικά την στραβοδουλειά την πλήρωνε πάλι ο νοικοκύρης που τον εμπιστεύτηκε. Όμως πάλι ο Ελληνικός λαός δεν έστειλε στις φυλακές τον πατέρα σου για απάτη αλλά με υπομονή τον έμαθε να κάνει σωστά την δουλειά.. Θυμάσαι Μαρία; Όταν ήρθατε εδώ δεν ξέρατε να κάνετε τίποτα και εμείς σας κάναμε μαστόρους και σας μάθαμε όσα ξέρετε σήμερα. Και το ευχαριστώ ήταν ότι στο τέλος ο πατέρας σου μερίμνησε ώστε τα παιδιά του Ελληνικού λαού να μην έχουν μέλλον σε κανένα τεχνικό επάγγελμα.

Λες πως το Αλβανάκι ήταν το κορίτσι της φάπας. Τώρα Μαρία λες ψέμματα. Σε κάθε βίαια και παραβατική συμπεριφορά θα ήταν μπλεγμένο και ένα Αλβανάκι. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει Αλβανάκι στα σχολεία που να μην έχει κάνει τουλάχιστον 10 βίαιες και παράνομες πράξεις. Δεν υπήρξε Αλβανάκι που να μην «έσπρωξε» ναρκωτικά που να μην μπλέχτηκε σε τσαμπουκά και να μην προσπάθησε να εξαπατήσει τους γύρω του. Και αν μη τι άλλο αυτό απέχει από το πρότυπο του «φοβισμένου παιδιού της φάπας» που μας πλασάρεις Μαράκι.

Λες πως οι Αλβανοί δουλεύετε την γη μας για 10 ευρώ την ημέρα. Και τελικά στην «μεγάλη αλυσίδα» που δουλεύεις τόσα παίρνεις; Τα σπίτια πως τα αγοράσατε; Τις επιχειρήσεις εδώ πως τις κάνατε; Τα αμάξια πως τα πήρατε; Τα σπίτια πίσω στην Αλβανία που χτίσατε με τι τα κάνατε; Με 10 ευρώ μεροκάματο την ημέρα; Διότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει Μαρία. Διότι με 10 ευρώ μεροκάματο σημαίνει 300 ευρώ τον μήνα και συνεπώς 3.600 τον χρόνο. Ακόμα και να μην τρως τίποτα και να μην ξοδεύεις πουθενά για να χτίσεις σπίτι στην Αλβανία και για να αγοράσεις εδώ σπίτι πρέπει να δουλεύεις 30 χρόνια (με τις τιμές που υπήρχαν τότε που αγοράσατε και όχι σήμερα). Μάλλον κάτι δεν μας λες Μαράκι και πάλι μας φλομώνεις στο ψέμα όπως άλλωστε σε μάθανε.

Λες πως έχεις ίσα δικαιώματα με εμένα ως άνθρωπος. Ναι αλλά έχεις και τις ίδιες υποχρεώσεις; Άλλωστε ένα κράτος δεν απαρτίζεται από ανθρώπους αλλά από ΠΟΛΙΤΕΣ με συγκεκριμένα δικαιώματα και συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Όμως εσύ με το που ήρθες εδώ ήθελες μόνο τα δικαιώματα σου και καμία υποχρέωση. Ακόμα και σήμερα που έστειλες τον γιο σου στον Ελληνικό στρατό για να κάνει την υποχρέωση του αυτός την ποδοπάτησε σχηματίζοντας με τα χέρια του το σύμβολο του Αλβανικού Εθνικισμού!

Σε λέγανε λες «Αλβανίδα βρωμιάρα». Εγώ δεν το είδα αυτό αλλά ούτε και από τα αποτελέσματα της ζωής σου αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Ξέρεις γιατί; Γιατί οι γονείς σου σε μεγάλωναν με την νοοτροπία να βρεις έναν Έλληνα να σε βολέψει. Να έχει τον παρά του και να σε φορτωθεί εσένα και όλη σου την οικογένεια ώστε να ταχτοποιηθεί το σόι. Και εσύ τα έκανες όλα τα έδωσες όλα και βρήκες επιτέλους τον Έλληνα που θα σε έκανε «Κυρία» και θα έφερνε και τους συγγενείς σου από την Αλβανία και θα τους ταχτοποιούσε και αυτούς διαχειριστές στην περιουσία του. Και φυσικά ποτέ δεν αγάπησες τον Έλληνα άντρα σου όσα και αν σου πρόσφερε διότι ήταν απλά ένα μέσον και ποιος αγαπάει ένα... λεωφορείο επειδή τον μεταφέρει; Και φυσικά θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το μέσον όσο συμφωνεί με την άποψη σου. Όσο έχει και αυτός την άποψη για τον λαό του που έχεις και εσύ. Αλήθεια όμως δεν μας λες τι άποψή έχει ο Έλληνας άντρας σου για τον δικό σου λαό και την Αλβανία... Γιατί το κρύβεις;

Τι λιγότερο έχεις από εμένα αναρωτιέσαι. Για να με ζηλεύεις κάτι θα ξέρεις. Ωστόσο να σου πω ένα πράγμα που σίγουρα έχεις λιγότερο από εμένα. Εγώ είμαι ένας λαός που υπάρχω εδώ και χιλιάδες χρόνια ενώ εσύ είσαι ένα συνονθύλευμα τριών λαών (Γκόγκιδες-Τότσιδες-Βορειοηπειρώτες) που δημιουργήθηκε τώρα τελευταία απλά και μόνο επειδή συνέφερε τους «Αμερικάνους, Άγγλους, Γάλλους και Ιταλούς» που λες πως κακώς έχουμε ως πρότυπα.

Γελάς με τον «επαναστατικό» μας χαρακτήρα. Καλά κάνεις διότι είναι κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις. Γιατί εμείς ως πανάρχαιος λαός ξέρουμε να επαναστατούμε και να αντιδράμε όταν πρέπει και συμφέρει την επιβίωση της φυλής μας. Έτσι γέλαγαν και οι Τούρκοι για 400 χρόνια όμως γελάσαμε καλύτερα εμείς στο τέλος γιατί...γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Αυτό όμως θέλεις μερικές χιλιάδες χρονάκια ακόμα (ως λαός) μερικούς παγκόσμιους πολέμους, εμφυλίους, γενοκτονίες και δυο τρεις κοσμοκρατορίες να πάθεις και να κάνεις ώστε να το καταλάβεις. Δεν θα το πιάσεις οπότε γέλα με την καρδιά σου κοπέλα μου και άσε εμένα ως λαό να εργάζομαι την επαναστατικότητα μου όπως έχω αποδείξει πως ΜΟΝΟ εγώ ξέρω...

Όσο για αυτούς τους Έλληνες που αλλάζουν άποψη και αυτό δεν θα το καταλάβεις, το κάνανε και οι Χιώτες κάποτε και οι Τούρκοι το πιστεύανε... θα σου πω κάτι που μπορείς σίγουρα να καταλάβεις Μαράκι μου.

Δεν εύχεσαι να πας στην Αλβανία. Δεν θες να πας με τίποτα. Ξέρεις γιατί; Γιατί εδώ τον γιο σου τον λένε Αλβανό και δεν τρέχει κάστανο. Όταν πας στην Αλβανία όμως οι «φιλόξενοι» Αλβανοί πατριώτες σου θα τον λένε ΕΛΛΗΝΑ. Και ξέρεις τι θα πάθει. Και εσύ θα είσαι η γυναίκα ενός Έλληνα. Και ξέρεις και τι θα πάθεις και από που θα το πάθεις. Θα κάτσεις εδώ να προσπαθείς να μας παραμυθιάζεις ώστε μια μέρα να σε ονομάσουμε κάτι άλλο από αυτό που είσαι....

Μετά τιμής
Ιωάννης Βαρκάρης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!