tromaktiko: Στο μικροσκόπιο η πιθανή μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Στο μικροσκόπιο η πιθανή μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ



Γράφει ο Tommy T.
Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή...
ότι δεν είμαι προπονητής - μάνατζερ - ή ότι έχω κάποιο όφελος από τα αναγραφόμενα. Μια απλή διατύπωση των σκέψεών μου κάνω, για να τις μοιραστώ μαζί σας.

Στο δια ταύτα λοιπόν...μιας και το φλέγον ζήτημα της ΑΕΚ και των οπαδών της, είναι η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή και του διευθύνοντα συμβούλου, η Ένωση θα κινηθεί για 2+1 προσθήκες ποδοσφαιριστών, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις (κεντρικό χαφ/αριστερό εξτρέμ/αριστερό μπακ). Ξεκινάμε από τη θέση κλειδί, που είναι ο κεντρικός μέσος, που θα καλύψει το κενό του Γιόχανσον. 

Προς το παρόν ακούστηκαν δύο ονόματα από το αθλητικό τύπο, ο Μασούντ και ο διακαής πόθος των αεκτζήδων, Χολχάουζερ. Ο ιρανός χαφ, αφενός είναι αναμφισβήτητα ποιοτικός και αρκετά έμπειρος, αφετέρου όμως είναι σε σχετικά μεγάλη ηλικία και ο έκρυθμος χαρακτήρας του ορισμένες φορές, προβληματίζει το τεχνικό επιτελείο. 

Ο αυστριακός από την άλλη, διαθέτει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή που αναζητά η ομάδα, αλλά τα χρήματα που ζητάει η Αούστρια, για την αποδέσμευσή του από το Γενάρη του 2018 (το συμβόλαιο του παίκτη λήγει τον Ιούνιο του 2018), είναι υπερβολικά, εκτός αν πέσει το κόστος της μεταγραφής, κατά διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Πολλοί τώρα θα σκεφτείτε ''τόσα λεφτά μπήκαν στα ταμεία της ομάδας από τη συμμετοχή στο Europa League '' ή ''ο μεγαλομέτοχος είναι καβούριας'' κλπ...Θα σας υπενθυμίσω όμως, τα αλώνια της Β' και Γ' Εθνικής και την μιζέρια που επικρατούσε στο φίλαθλο κοινό της Ένωσης τα προηγούμενα χρόνια, πριν την χρεοκοπία από προγενέστερες διοικήσεις. 

Επανέρχομαι και καταθέτω την προσωπική μου άποψη για τη θέση του κεντρικού μέσου, εκτιμώ ότι απαιτείται ένας παίκτης άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα - πολύ καλός στη μεταφορά της μπάλας από τον κεντρικό άξονα στην επιθετική γραμμή και το κυριότερο να είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, μιας και η ΑΕΚ χωλαίνει στις στημένες φάσεις, είτε ως αμυνόμενη, είτε όταν επιτίθεται. Στις άλλες δύο θέσεις που υπολείπονται για το μεταγραφικό παζλ και το δυνάμωμα της αριστερής πτέρυγας, δηλαδή πλάγιου μέσου και πλάγιου οπισθοφύλακα, είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο, με μία μικρή επιφύλαξη. Για την κάλυψη του αριστερού εξτρέμ, παίζει δυνατά το όνομα του Ερνάνι που ανήκει στην Πόρτο. 

Τα χαρακτηριστικά του πορτογάλου είναι γνώριμα στο ελληνικό κοινό, γρήγορος - σκοράρει - καλός στην απαλλαγή στο ένας με έναν κλπ, βέβαια ένα από τα αρνητικά που τον χαρακτηρίζει, είναι η αστάθεια στην αγωνιστική του απόδοση. Μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ και με την προϋπόθεση ότι θα αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, αν ο δικέφαλος θα γίνει η ποδοσφαιρική Ιθάκη του Ερνάνι. Σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη προσθήκη, για να καλυφθεί το κενό του Μάνταλου (όταν αγωνιζόταν στην αριστερή πλευρά) ,του άφαντου Τρίστανσον και του επιπόλαιου Πατίτο, χρειάζεται παίκτης με ποιότητα, να πλαγιοκοπεί τις κλειστές άμυνες των αντιπάλων και να δίνει επιθετικές λύσεις. Τέλος η απόκτηση ενός αριστερού μπακ, μία θέση που ταλάνιζε χρόνια την ομάδα και την βρήκε στο πρόσωπο του Λόπεζ. 

Ο πρώην παίκτης της Λας Πάλμας, θα χρειαστεί ανάσες όταν σφίξουν τα γάλατα για την κιτρινόμαυρη αρμάδα, προκειμένου να είναι εντός στόχων. Ο πορτογάλος Ρότσα του Παναιτωλικού φαντάζει ιδανική λύση αλλά δεν αποκλείεται και να δούμε και παίκτη, που θα έχει προταθεί από το τμήμα σκάουτινγκ του δικεφάλου. Αυτά προς το παρόν, εν αναμονή των εξελίξεων της ομάδας...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!