tromaktiko: Νεαρή Κύπρια θα βραβευθεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Νεαρή Κύπρια θα βραβευθεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ



Η 21χρονη Αντωνία Μιχαηλίδη, από τη Λάρνακα, θα είναι μεταξύ των βραβευθέντων από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στο πλαίσιο του ...
προγράμματος «Οι Νεαροί Ηγέτες της Βασίλισσας», ως αναγνώριση για το εθελοντικό της έργο προς υποστήριξη των μεταναστών που διαμένουν στην Κοφίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προγράμματος, «η Αντωνία Μιχαηλίδη από την Κύπρο έχει επιλεγεί ως μία εκ των τελευταίων νικητών για το Βραβείο των Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας, ως ένδειξη αναγνώρισης του ηγετικού της ρόλου εντός της κοινότητάς της για να αλλάξει ζωές».

Αναφέρεται ακόμη ότι το πρόγραμμα, το οποίο διανύει τον τέταρτο και τελευταίο του χρόνο, επιβραβεύει εξαιρετικούς νέους ανθρώπους από 18 ως 29 χρονών από ολόκληρη την Κοινοπολιτεία, οι οποίοι εργάζονται για να βελτιώσουν ζωές σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων από την υποστήριξη ατόμων, οι οποίοι ζουν με προβλήματα ψυχικής υγείας και την παροχή βοήθειας σε παιδιά για να έχουν μια ποιοτική εκπαίδευση ως την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Προστίθεται ότι οι νικητές θα λάβουν το Βραβείο από τη Βασίλισσα Ελισάβετ σε ειδική τελετή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, του χρόνου.

Σε δήλωσή της η Αντωνία Μιχαηλίδη ανέφερε ότι «δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευγνώμων είμαι που λαμβάνω αυτό το Βραβείο».

«Νοιώθω τιμή που το έργο μου έχει αναγνωριστεί και επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλλει σ’ αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δίνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος η Αντωνία Μιχαηλίδη εργάζεται για να βοηθήσει ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στην κοινότητά της.  Είναι εκ των ιδρυτών του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Κύπρος), το οποίο βοηθάει πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Κύπρο, δια της συλλογής δωρεών για το Κέντρο Υποδοχής στην Κοφίνου.

Χρησιμοποιεί την εμπειρία της για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν στο κέντρο, όπως για παράδειγμα οι οικονομικές δυσκολίες αλλά και οι δυσκολίες στην επικοινωνία.

Η Αντωνία, αναφέρεται, είναι η φοιτήτρια η οποία εκπροσωπεί την Κύπρο στην Ένωση Διεθνούς Δίκαιου, και εργάζεται ως εθελόντρια στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μια Γυναίκα τη Φορά», που βοηθάει κακοποιημένες γυναίκες στην Κύπρο ενημερώνοντας τις για τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!