tromaktiko: Το Κοντομάνικο και η μαντήλα - Τσάι με φόντο την Ακρόπολη... [photos]

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Το Κοντομάνικο και η μαντήλα - Τσάι με φόντο την Ακρόπολη... [photos]



Στο roof garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάννια απόλαυσαν το τσάι τους η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν και η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα...


Αν και είχε προγραμματιστεί οι δύο γυναίκες να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο της Ακρόπολης, μια ξαφνική αδιαθεσία της Πρώτης Κυρίας της Τουρκίας (για λόγους ασφαλείας αναφέρουν άλλες πηγές) δεν της επέτρεψε να βγει εκτός ξενοδοχείου. Ετσι προσκάλεσε την κυρία Μπαζιάνα για τσάι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια.

Εκεί, οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι και η Μπέττυ Μπαζιάνα της έδειξε τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η κυρία Μπαζιάνα τόνισε πως βούλησή της είναι την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η σύζυγος του Ελληνα πρωθυπουργού, τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Επιπλέον, η Μπέττυ Μπαζιάνα τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Η κυρία Ερντογάν φορούσε το ίδιο κατακίτρινο σύνολο που είχε κατά την αφιξή της στο Ελ. Βενιζέλος, με την ίδια μαντίλα αλλά διαφορετικό πανωφόρι, ένα μαύρο με χρυσά-κίτρινα φλοράλ ανατολίτικα σχέδια.

Η κυρία Μπαζιάνα μίνιμαλ όπως πάντα, επέλεξε ένα τρικολόρε (μαύρο, λευκό, κάμελ) κρουαζέ στενό μίντι φόρεμα, και ασορτί κάμελ παλτό.

Και οι δύο Πρώτες Κυρίες έδειξαν πάντως την προτίμησή τους στο κόκκινο κραγιόν...









Φωτογραφίες: Associated Press






Φωτογραφίες: Eurokinissi
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!