tromaktiko: ΑΕΚ με μακρυμάνικο, ΑΕΚάρα με κοντομάνικο!

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΑΕΚ με μακρυμάνικο, ΑΕΚάρα με κοντομάνικο!



Μετά από δέκα χρόνια η Ευρώπη θα μιλάει για την ΑΕΚ...
και την άνοιξη! Η Αούστρια την άγχωσε, αλλά η Ένωση πέρασε (0-0) και περισσότεροι από 2.000 Αεκτζήδες έστησαν πάρτι πρόκρισης στη Βιέννη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την ΑΕΚ στο 5', όταν ο Γαλανόπουλος έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά παρότι είχε το πεδίο και τις προϋποθέσεις, το σουτ που έκανε ήταν άστοχο. Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Πρόκοπ δύο λεπτά αργότερα. Στο 16' η Ένωση έχασε πραγματικά τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λιβάγια πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με ωραίο τρόπο έστρωσε στον Αραούχο, αυτός έκανε ένα κοντρόλ και φάτσα με τον Πεντς έκανε ένα πλασέ από την καρδιά της περιοχής που έστειλε τη μπάλα πάνω από το τέρμα!

Στα λεπτά που ακολούθησαν η Αούστρια κατάφερε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα, αλλά κυκλοφορώντας τη στη σέντρα και πίσω από αυτήν, με τους Κιτρινόμαυρους να κλείνουν καλά τους διαδρόμους. Ωστόσο, από το 25' και έπειτα οι Αυστριακοί κέρδιζαν σταδιακά μέτρα, όπως και κάποια στημένα. Από ένα τέτοιο -και συγκεκριμένα ένα φάουλ- προσπάθησε να απειλήσει και η ΑΕΚ στο 42', όμως η εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου έστειλε τη μπάλα άουτ, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Πρώτη ευκαιρία από Αούστρια

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε χαμηλός, με την ΑΕΚ ωστόσο να παίζει λίγο πιο ψηλά στο γήπεδο. Η πρώτη υποψία φάσεις ήταν στο 53' ένα πολύ κακό μακρινό σουτ του Αμπντουλαχί, που πέρασε πολλά μέτρα πάνω από το τέρμα του Τσιντώτα. Στο 60' ήταν η σειρά του Καντίρι να κάνει ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα. Δύο λεπτά αργότερα σουτ από απόσταση δοκίμασε και ο Τατζουρί, στέλνοντας τη μπάλα έξω.

Στο 66' ήταν η πρώτη φορά που απείλησε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, όταν ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή από αριστερά, δοκίμασε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μοχάμεντ πρόλαβε να βάλει την κόντρα, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Στο 68' η Αούστρια από την πλευρά της είχε την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της στο ματς: ο Χολτσχάουζερ έκανε σέντρα, ο Τσιντώτας έδιωξε επικίνδυνα με γροθιές, ο Τατζούρι έκανε μια κεφαλιά εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του πεσμένου στο έδαφος τερματοφύλακα της Ένωσης.

Άντεξε και πέρασε...

Στο 81', έπειτα από αντεπίθεση, ο Λιβάγια έκανε άνοιγμα μέσα στην περιοχή για τον Μπακασέτα, αυτός δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Η Ένωση κέρδισε άλλα δύο στα επόμενα λεπτά και σε αυτό το 87', μετά την εκτέλεση του Μπακασέτα, η πρώτη κεφαλιά κερδήθηκε, αλλά ο Τσιγκρίνσκι δεν κατάφερε να μπει στη φάση μπροστά στον Πεντς για να απειλήσει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΑΕΚ άντεξε μέχρι το τέλος κρατώντας στα χέρια της αυτό που είχε, δηλαδή, το 0-0 που της έδωσε το εισιτήριο για τους «32» του Europa League!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φίνκ): Πεντς, Μοχάμεντ, Τατζουρί-Σραντί (72' Βενούτο), Αμπντουλαχί, Φρισενμπίχλερ (77' Μονσάιν), Σερμπέστ, Πρόκοπ, Μπλάουενστάινερ, Σάλαμον (89' Σαρκάρια), Χολσχάουζερ, Φελίπε Πιρές.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64' Μπακασέτας), Λιβάγια (90' Κονέ), Αραούχο (73' Κλωναρίδης).

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Τόρστεν Φινκ παρέταξε την Αούστρια με διάταξη 4-1-4-1. Στο τέρμα ήταν ο Πεντς, στην άμυνα οι Σάλαμον, Σερμπέστ, Μοχάμεντ, Μπλάουενστάινερ, μπροστά τους ο Χολτσχάουζερ, στην τετράδα της μεσαίας γραμμής οι Πιρές, Αμπντουλάχι, Προκόπ, Τατζουρί-Σραντί και στην επίθεση ο Φρισενμπίχλερ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, από την πλευρά του, παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Τσιντώτας, στα μετόπισθεν οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, στα άκρα οι Γκάλο, Λόπες, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, μπροστά τους ο Λιβάγια και στην επίθεση οι Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!