tromaktiko: Σοκ και αποτροπιασμός: Οι μοιραίοι διάλογοι που οδήγησαν στην οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Σοκ και αποτροπιασμός: Οι μοιραίοι διάλογοι που οδήγησαν στην οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους



Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο το τριπλό φονικό και η αυτοκτονία του αστυνομικού Χρήστου Ζαπαντιώτη...
Κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αναργύρων, όπου εκτυλίχθηκε το έγκλημα που θυμίζει αρχαία τραγωδία περνούν ακόμη μπροστά από το σπίτι που βάφτηκε με το αίμα της 49χρονης Ελένης Χερουβείμ, της μητέρας της Βάσως και της μόλις 3 ετών κορούλας της Μυρτούς και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Οι περισσότεροι μιλούν για μια οικογένεια υπόδειγμα. Κανείς, φαίνεται, δεν γνώριζε όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες και αποκαλύπτονται μετά από το φονικό.

Η ένταση μεταξύ των μελών της οικογενείας του αστυνομικού είχε ξεκινήσει  σχεδόν από το 2012, όταν παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, η Ελένη Χερουβείμ παντρεύτηκε τον Χρήστο Ζαπαντιώτη. Οι καβγάδες ανάμεσα σε γαμπρό και πεθερά άρχισαν να γίνονται σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Ακολούθησε η απαίτηση του 47χρονου να φύγει η πεθερά του από το σπίτι για να το μετατρέψει η γυναίκα του ιατρείο.

Η Βάσω Χερουβείμ έχασε νέα το σύζυγό της. Μεγάλωσε μόνη τα παιδιά της. Ο χάρος τη χτύπησε ξανά όταν έχασε τον γιο της, αναπληρωτή καθηγητή Μαθηματικών στους Λειψούς. Η Ελένη της, ήταν ό,τι της είχε απομείνει.


Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης «ζήλευε αφόρητα τη σύζυγό του ακόμη και για την ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα της» αποκαλύπτει σε συνέντευξή της, η Ειρήνη Χερουβείμ, ξαδέρφη του 70χρονου θύματος. Κάθε φορά που ο 47χρονος ζητούσε από τη γυναίκα του να διώξει τη μητέρα της, εκείνη αρνούνταν. Του έλεγε πως την υπεραγαπούσε και δεν είχε κανέναν άλλο στον κόσμο. «Δεν μπορώ να τη διώξω. Είναι μόνη της».

Η αίτηση διαζυγίου και η επιμέλεια του παιδιού
Ο λόγος που φαίνεται να όπλισε το χέρι του 47χρονου αστυνομικού και τον οδήγησε να σκοτώσει  τη γυναίκα, την πεθερά του και το ίδιο του το παιδί  φαίνεται να ήταν η ανακοίνωση της συζύγου του να χωρίσουν και το ξεκαθάρισμα πως δεν επρόκειτο να του δώσει την επιμέλεια της κορούλας τους, την οποία μάρτυρες του κοντινού τους περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν πως ο αστυνομικός υπεραγαπούσε.

Τι υποστηρίζουν οι συγγενείς των θυμάτων
«Τον ενδιέφερε η περιουσία της πεθεράς του και όποιο άλλο κινητό περιουσιακό στοιχείο είχε. Σκεφτόταν να τη διώξει από το σπίτι και να το περάσει στο όνομα της Ελένης, με το φόβο ότι, αν πέθαινε η γιαγιά, υπήρχαν άλλα πέντε παιδιά της να διεκδικήσουν την κληρονομιά», λένε οι συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χερουβείμ, θείο της 49χρονης, το ζευγάρι είχε συχνά καβγάδες. «Η ανιψιά μου, μου έλεγε ότι ο Χρήστος θα τη σκότωνε γιατί του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Τον φοβόταν και δεν ήξερε πως να διαχειριστεί το θυμό του. Τελευταία τσακώνονταν συνέχεια. Οι καβγάδες δεν ακούγονταν από τους γείτονες γιατί το σπίτι είχε ηχομόνωση», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!