tromaktiko: ΣΥΓΚΙΝΕΙ η ιστορία της 21χρονης: «Αν δεν ικανοποιούσα έναν πελάτη, ακολουθούσε ξύλο»

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΓΚΙΝΕΙ η ιστορία της 21χρονης: «Αν δεν ικανοποιούσα έναν πελάτη, ακολουθούσε ξύλο»



​Την ιστορία της εξιστορεί μια 21χρονη...
από τη Λιθουανία, ένα ακόμη θύμα του τράφικινγκ στην Ελλάδα. Η Σόνια μόλις έφτασε στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, υποχρεώθηκε με σωματική κακοποίηση και εκβιασμό για την ασφάλεια της, να εκδίδεται.

«Είμαι 21 χρόνων κι έχω μια κόρη 4 μηνών. Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής μας κατάστασης έμενα με τους γονείς μου.

Ένας θείος μου μας είπε πως έχει ένα γνωστό στην Ελλάδα, που θα μπορούσε να μου βρει δουλειά καθώς ζητούσαν άτομα που να μιλούν ρώσικα για να δουλεύουν σε ταβέρνες και ξενοδοχεία» εξηγεί η Σόνια και περιγράφει τις συνθήκες που αντιμετώπισε όταν έφτασε στην Ελλάδα, λέγοντας:

«Ξεκίνησα να δουλεύω. Κάθε λίγους μήνες με μετέφεραν σε άλλη πόλη και σε νησιά κι έτσι δεν καταλάβαινα που ακριβώς βρισκόμουν. Αυτό γινόταν για δύο χρόνια. Κάθε φορά που δεν ικανοποιούσα κάποιον πελάτη ή αντιστεκόμουν, ακολουθούσε ξύλο».

Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει, όταν κάποια στιγμή το είπε σε έναν πελάτη, ο οποίος τη βοήθησε, δείχνοντας της που ήταν το αστυνομικό τμήμα και εν τέλει οι διακινητές της καταδικάστηκαν και τιμωρήθηκαν.

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι τόπος διέλευσης θυμάτων τράφικινγκ, καθώς αυτά περνούν από τη χώρα με προορισμό κάποια άλλη χώρα και τελικά μένουν εδώ εξαναγκασμένα στη δουλεία, τη σεξουαλική κακοποίηση και την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η Α21 αγωνίζεται για την καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων από το 2008, δραστηριοποιείται σε 9 χώρες παγκοσμίως και στην Ελλάδα διατηρεί δύο ξενώνες, όπου φιλοξενεί θύματα του τράφικινγκ, η οποία βοήθησε και τη Σόνια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!