tromaktiko: Ένα βήμα πιο κοντά στο Patriot PAC-3 η Πολωνία

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ένα βήμα πιο κοντά στο Patriot PAC-3 η Πολωνία



Το State Department ενέκρινε την πιθανή πώληση πυραύλων Patriot της Raytheon στην Πολωνία. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο ύψους...
10,5 δισ. δολαρίων. Η Πολωνία ως μέλος του ΝΑΤΟ πλέον επιταχύνει την στρατιωτική της ενίσχυση μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι η Πολωνία επιθυμούσε να αποκτήσει πυραύλους Patriot. Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 208 πυραύλων Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3), 16 εκτοξευτές Μ903, τέσσερα ραντάρ AN/MPQ-65, τέσσερις σταθμούς ελέγχου και άλλο σχετικό εξοπλισμό.

Στο ποσό του συμβολαίου περιλαμβάνονται και τα προγράμματα εκπαίδευσης. Αντιπρόσωπος της Raytheon δήλωσε πως η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την αμερικανική και την πολωνική κυβέρνηση ώστε να κρατηθεί η τιμή χαμηλά και η Πολωνία να μπορέσει να αποκτήσει το σύστημα.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Η συμφωνία πάντως πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Πάντως η Πολωνία συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με σκοπό να ρίξει την τιμή στα 7,6 δισ. δολάρια.

«Τα 10,5 δισ. δεν είναι η τελική τιμή της επιστολής προσφοράς και αποδοχής», ανέφερε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας. Οι Αμερικανοί γερουσιαστές έχουν περιθώριο 30 ημερών για να μπλοκάρουν την συμφωνία κάτι που πάντως σπάνια συμβαίνει.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!