tromaktiko: O Mπιλ Γκέιτς ξεκινάει να χτίσει την... «έξυπνη πόλη» στην Αριζόνα

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

O Mπιλ Γκέιτς ξεκινάει να χτίσει την... «έξυπνη πόλη» στην Αριζόνα



Ο Μπιλ Γκέιτς είναι έξυπνος, δισεκατομμυριούχος και θέλει να χτίσει στην Αριζόνα μια πολιτεία πρότυπο, την «έξυπνη πόλη»...

Για το λόγο αυτό η Belmont Partners, μία από τις επενδυτικές εταιρείες του Γκέιτς, αγόρασε περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στο Τονοπά, περίπου 45 χιλιόμετρα από το Φοίνιξ, για να δημιουργήσει την «έξυπνη πόλη» που θα ονομάζεται «Belmont», αναφέρει το KPNX.

«Η Belmont θα δημιουργήσει μια κοινότητα του μέλλοντος, με ένα σύστημα επικοινωνίας και υποδομών που θα περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής γύρω από ψηφιακά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, κέντρα δεδομένων, νέες τεχνολογίες παραγωγής και μοντέλα διανομής, αυτόνομα οχήματα και αυτόνομους λογιστικούς κόμβους» ανέφερε σε δελτίο Τύπου η εταιρεία, σύμφωνα με την KPNX.

Η κοινότητα «θα μετατρέψει ένα ακατέργαστο λίθο σε μια πόλη - πρότυπο χτισμένη πάνω σε ένα ευέλικτο μοντέλο υποδομής» σύμφωνα με την Belmont Properties.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει έναν χώρο για 80.000 κατοικίες, δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα για δημόσια σχολεία και πελώριες εκτάσεις για γραφεία, εμπορικά κτίρια και καταστήματα λιανικής πώλησης.

Όπως αναφέρει ο Ρον Σκοτ, του Arizona Technology Council, η συγκεκριμένη αγορά είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τοποθεσία της πόλης είναι ιδανική, καθώς θα βρίσκεται πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο Interstate-11 που μόλις πρόσφατα άνοιξε και αναμένεται να συνδέει το Μπελμόντ με το Λας Βεγκας.

Ωστόσο, παραμένει ακόμη ασαφές πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή της πόλης.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!