tromaktiko: Fitch: Οι 4 «γίγαντες» της αγοράς δεν πτοούνται από τις καταστροφές

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Fitch: Οι 4 «γίγαντες» της αγοράς δεν πτοούνται από τις καταστροφές



Ισχυρή παραμένει η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων αντασφαλιστών της Ευρώπης, παρά την πτώση που έγραψαν στην...
κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο λόγω των φυσικών καταστροφών στις ΗΠΑ, των σεισμών στο Μεξικό και των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την Fitch, ενώ και οι τέσσερεις σημείωσαν επιδείνωση του δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα, για την Munich Re και την Swiss Re ο αντίκτυπος των καταστροφών ήταν ισχυρότερος σε σχέση με την Hannover Re και τη  SCOR.

Οι ζημιές της Munich Re’s από τις φυσικές καταστροφές και τους σεισμούς του Μεξικό εκπροσώπησαν το 12% των ίδιων κεφαλαίων στο πρώτο εξάμηνο 2017 σε σχέση με το 8% της Hannover Re. Ωστόσο, κατά βάση ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα και των τεσσάρων αντασφαλιστών κυμάνθηκε στο 100%.

Ο κλάδος Ζωής και Υγείας και για τους τέσσερεις αντασφαλιστές παρέμεινε σταθερός και δεν επηρεάστηκε από τις πρόσφατες καταστροφές, κάτι το οποίο εμφανίστηκε στα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου.

Τα αντασφάλιστρα του κλάδου Περιουσίας& Ατυχημάτων αναμένεται να αυξηθούν ειδικότερα στις περιοχές των ΗΠΑ. Ωστόσο δεν αναμένονται σε ευρεία κλίμακα αυξήσεις λόγω της υπερβάλλουσας προσφοράς κεφαλαίων και των αυξημένου ανταγωνισμού που κυριαρχεί στην αγορά των ILS.

Παρά τις πρόσφατες ζημιές, η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων αντασφαλιστικών παραμένει ισχυρή σημειώνει η Fitch και οι δείκτες κεφαλαιακών αποθεμάτων εντός των στόχων και των ορίων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Fitch, οι κεφαλαιακοί δείκτης των αντασφαλιστών θα παραμείνουν πολύ ισχυροί το 2018.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!