tromaktiko: Για πρώτη φορά ο Λιάγκας αποκαλύπτει: «Χώρισα με τη Σκορδά γιατί…» - Η περιουσία και το τρίτο πρόσωπο

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Για πρώτη φορά ο Λιάγκας αποκαλύπτει: «Χώρισα με τη Σκορδά γιατί…» - Η περιουσία και το τρίτο πρόσωπο



Τι αποκάλυψε πρώτη φορά ο Γιώργος Λιάγκας για τη Φαίη Σκορδά;...
Ο Γιώργος Λιάγκας μίλησε για πρώτη φορά για το διαζύγιό του με τη Φαίη Σκορδά και πώς πήραν αυτή την απόφαση.

Με τη Φαίη βλέπουμε ότι έχεις καλές σχέσεις τώρα.

Πάντα είχα πολύ καλές σχέσεις με τη Φαίη.

Τότε γιατί χωρίσατε;

Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω κάτι. Ποτέ δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο στην απόφαση να πάρουμε διαζύγιο. Ούτε από τη δική μου μεριά ούτε από τη μεριά της Φαίης. Γιατί τότε γράφτηκαν πολλά και καλό θα είναι κάποια πράγματα να τα ξεκαθαρίσουμε.

Δεύτερον, δεν υπάρχει τώρα καμία κόντρα και δεν υπήρχε ποτέ. Γράφεται παντού και απορώ, γιατί δεν αντιδρώ και δεν κάνω μηνύσεις, ότι έχει μπει η εισαγγελία και ρυθμίζει τις περιουσίες μας. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα χρημάτων μεταξύ μας. Το οικονομικό κομμάτι το είχαμε λύσει πριν χωρίσουμε. δεν τέθηκε ποτέ θέμα «αυτά είναι τα δικά μου, αυτά είναι τα δικά σου». Δεν χωρίσαμε επειδή πάψαμε να αγαπάμε και να εκτιμάμε ο ένας τον άλλον.

Και πάλι δεν απαντάς στο γιατί.

Γιατί; Κάποια στιγμή κάτι τελειώνει σε ένα ζευγάρι. Άλλωστε, όλα τελειώνουν. Εγώ την αγαπάω τη Φαίη και πιστεύω ότι και η Φαίη με αγαπάει και φυσικά τη θεωρώ μια εξαιρετική μάνα. Αλλά προφανώς κάτι μας τελείωσε, για να περάσει σε ένα άλλο στάδιο η σχέση δύο ανθρώπων.

Σε εσάς τι τελείωσε;

Σε κάθε σχέση είναι πιθανόν να φύγει το πάθος της αρχής. Ενδεχομένως να έγινε αυτό και στη δική μας σχέση. Αυτό το βασικό στοιχείο που εξομαλύνει τις σχέσεις. Και όταν εκλείπει το στοιχείο αυτό σε ένα ζευγάρι, δημιουργούνται κόντρες γιατί βγαίνουν οι διαφορές στην επιφάνεια. Έτσι, αντί να ζούμε σε ένα σπίτι με εντάσεις, θεωρήσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να ζούμε ξεχωριστά και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. Και εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά.

Ήταν δύσκολη απόφαση;

Πολύ δύσκολη και για μένα και για τη Φαίη. Και το δύσκολο κομμάτι δεν ήταν το πώς θα χωρίσω εγώ και η Φαίη, γιατί εμείς είμαστε ενήλικες, παίρνουμε τις αποφάσεις μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αυτές δημιουργούν. Το δύσκολο κομμάτι ήταν τα παιδιά. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και ακόμη συμβουλευόμαστε για το πώς θα το διαχειριστούμε. Είμαστε και οι δύο πάνω από τα παιδιά μας και προσπαθούμε και στη ζωή μας να είμαστε όσο πιο διακριτικοί μπορούμε ώστε να μη φτάσει κάτι λανθασμένο στα αφτιά τους. Γιατί εγώ στο θέμα των παιδιών είμαι κέρβερος. Εκεί τρελαίνομαι.

Τελικά η Φαίη πού μένει με τα παιδιά;

Θα μείνει δίπλα, 400 μέτρα από το παλιό σπίτι.

Σας ρώτησαν τα παιδιά γιατί μένετε πια μακριά;

Ο μεγάλος, που είναι 6,5 χρονών και το μυαλό του, η κρίση και η αντιληπτικότητά του είναι παιδιού δέκα χρονών, μας ρώτησε. Εντάξει, ο μικρός ακόμη δεν έχει πολυαντιληφθεί τι γίνεται. Μας ρωτάνε γιατί δεν μένουμε στο ίδιο σπίτι όλοι μαζί.

Και τι απαντάτε;

Μόνο την αλήθεια. Δεν λες ποτέ ψέματα στα παιδιά. Αυτό μας συμβούλεψαν και οι ειδικοί, αυτό κάναμε. Τους είπαμε ότι ο μπαμπάς αγαπάει πολύ τη μαμά, κάτι που ισχύει, ότι παραμένουμε οικογένεια, αλλά επειδή μερικές φορές δημιουργούνται εντάσεις και υπάρχει γκρίνια, προέχει το να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, γι’ αυτό είναι καλύτερα να ζούμε χωριστά, κοντά μεν αλλά όχι κάτω από την ίδια στέγη. Και η απόφαση ουσιαστικά του να μείνουμε κοντά ήταν της Φαίης, γιατί εκείνη αποφάσισε να αγοράσει σπίτι κοντά. Επίσης, και εγώ και η Φαίη δεν έχουμε τους τυπικούς κανόνες ποιος θα έχει τα παιδιά. Έχω πρόσβαση όποτε θέλω, τα παίρνω ταξίδι, όποτε θέλει τα παίρνει η Φαίη, όλα είναι καλά.

Ωραία όλα αυτά, τώρα που είστε και οι δύο μόνοι σας. Αλλά, αν γυρίσει η Φαίη και σου πει ότι έχει σχέση, πώς θα το αντιμετωπίσεις; Εκεί μπαίνει και ένας εγωισμός στους άντρες.

Δεν θα με πειράξει καθόλου σε προσωπικό ή εγωιστικό επίπεδο. Αν η Φαίη βρει μια σχέση και είναι ευτυχισμένη, θα χαρώ πραγματικά γιατί την αγαπάω ουσιαστικά. Δηλαδή χωρίς εγωισμούς, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θέλω να τη δω ευτυχισμένη. Το λάθος των ανθρώπων είναι ότι θέλουμε να βάλουμε τους άλλους σε καλούπια. Να τους αγαπάμε με όρους που εμείς βάζουμε, που είναι λάθος. Αν είναι ευτυχισμένη με κάποιον άλλον, ας είναι. Θέλω να είναι καλά. Αυτό που θα σκεφτώ, όχι ότι μου πέφτει λόγος, αλλά, αν είναι να μπει κάποιος σε ένα σπίτι που θα ζουν και τα παιδιά μου, θα ήθελα να είναι ένας σωστός άνθρωπος. Αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Φαίη στο κομμάτι αυτό.

Το έχετε συζητήσει αυτό το σενάριο;

Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Ίσως γιατί φαίνεται και στους δυο μας σαν κάτι πολύ μακρινό να συμβεί.

Εσύ δεν έχεις στο μυαλό σου την επόμενη σχέση; Πόσον καιρό πια θα μείνεις μόνος;

Σαφώς το έχω στο μυαλό μου ότι κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί, αλλά δεν έχει συμβεί. Αυτό που ξέρω ότι δεν θέλω να κάνω, είναι να ξαναπαντρευτώ.

Είσαι μόνος σου; Γιατί διαβάζουμε πολλά.

Δεν έχω δημιουργήσει καμία σχέση από τότε που χώρισα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!