tromaktiko: Πρέπει τελικά οι κουρτίνες να ακουμπάνε στο πάτωμα ή όχι;

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πρέπει τελικά οι κουρτίνες να ακουμπάνε στο πάτωμα ή όχι;



Ποιο είναι το ιδανικό μήκος της κουρτίνας; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες όταν πρέπει να κρεμάσουν νέες κουρτίνες στο...
σπίτι τους.

Πολλούς αιώνες πριν, οι κουρτίνες εξυπηρετούσαν έναν πολύ πιο πρακτικό σκοπό από αυτόν που εξυπηρετούν σήμερα. Πριν εμφανιστεί η κεντρική θέρμανση, οι ιδιοκτήτες έπρεπε να «αμπαρώσουν» τα παράθυρα με βαριά υφάσματα για να προστατευτούν από τις δυσμενείς συνθήκες του καιρού και τους δυνατούς ανέμους. Σήμερα, που έχουμε την πολυτέλεια της σύγχρονης τεχνολογίας για την θέρμανση του χώρου, οι επιλογές βασίζονται στην αισθητική. Οι κουρτίνες παραμένουν δημοφιλής επιλογή, το ίδιο και το ερώτημα που τις συνοδεύει: πρέπει τελικά να ακουμπάνε στο πάτωμα; Δύο διακοσμητές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν.

Οι μακριές κουρτίνες δίνουν πολλές επιλογές  «Οι κουρτίνες που πέφτουν στο πάτωμα μπορούν να ταιριάξουν σε όλα τα δωμάτια. Εξαρτάται από το τι θέλει να πει κανείς για την αισθητική και το lifestyle του. Οι κουρτίνες που ακουμπούν στο πάτωμα έχουν αποκτήσει κακή φήμη λόγω του γεγονότος ότι χρειάζονται μεγάλη συντήρηση, ωστόσο σήμερα υπάρχουν υφάσματα που δεν λερώνονται εύκολα και όταν λερωθούν είναι εύκολο να καθαριστούν. Το υλικό είναι ακόμα ένα πράγμα που θα καθορίσει το μήκος της κουρτίνας. Αν δουλεύεις με ένα βέλγικο λινό σε ένα σπίτι που εμπνέει χαλάρωση είναι ωραίο να πέφτουν στο πάτωμα. Από την άλλη, σε ένα πιο επίσημο περιβάλλον, μ’ αρέσει να αφήνω την κουρτίνα να ακουμπάει στο πάτωμα αριστερά ή δεξιά. Είτε διαλέξεις να φτιάξεις κάτι πιο καθημερινό, είτε να ντύσεις ένα επίσημο δωμάτιο ενός ιστορικού σπιτιού, οι κουρτίνες που πέφτουν στο πάτωμα είναι must» Jean Liu, Jean Liu Design.

Oι κουρτίνες που είναι ακριβώς στο μήκος του πατώματος προσφέρουν μια ασύγκριτη κομψότητα  «Το σωστό μήκος κουρτίνας είναι σαν να έχεις ένα παντελόνι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Αν οι διστάσεις είναι σωστές το δωμάτιο έχει συνοχή. Αν είναι πολύ μακριές μπορεί το χώρος να φαίνεται ακατάστατος, ενώ αν είναι πολύ κοντές φαίνονται σαν να έγινε λάθος. Τα σημερινά μοντέρνα σπίτια φαίνονται μια χαρά με κουρτίνες που έχουν στρίφωμα στο σημείο του πατώματος. Επίσης το τι συμβαίνει στο πάνω μέρος της κουρτίνας όσον αφορά το πλισέ έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το πώς θα φαίνονται σε κάθε χώρο. Σχεδόν πάντα χρησιμοποιώ στρίφωμα. Πολλοί από τους πελάτες μου έχουν μικρά παιδιά και κατοικίδια και οι κουρτίνες που δεν πέφτουν στο πάτωμα είναι μια καλή λύση για να αποφύγουν το συνεχές καθάρισμα από τρίχες και σκόνη που συνήθως συνοδεύει τις κουρτίνες που ακουμπούν κάτω. Τα άλλα υφάσματα του χώρου, οι υφές του δωματίου, τα διάφορα αξεσουάρ και οι γραμμές των επίπλων, όλα συμβάλουν στο αν θα δείχνει το σπίτι σας πολυτελές ή όχι» Steve McKenzie, McKenzie Design.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!