tromaktiko: Τεχνολογία: 6 επαγγέλματα για αρχάριους με ετήσιο μισθό άνω των 90.000 δολαρίων

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Τεχνολογία: 6 επαγγέλματα για αρχάριους με ετήσιο μισθό άνω των 90.000 δολαρίων



Του Jeff Kauflin
Οι φοιτητές και όσοι έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους για την περίοδο των διακοπών, το πρώτο πράγμα...
που έχουν στο μυαλό τους είναι η οικογένεια και οι φίλοι τους. Αλλά το τέλος του έτους είναι και μια καλή ευκαιρία για στοχασμούς επαγγελματικής φύσεως. Και παρά το γεγονός ότι ο μισθός δεν πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα για τη λήψη αποφάσεων στα θέματα καριέρας, είναι συχνά ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων μας.

Η ιστοσελίδα Comparably δημοσίευσε μια λίστα με 6 επαγγέλματα για αρχάριους με ετήσιο μισθό που ξεπερνάει τα 90.000 δολάρια. Ως αρχάριοι ορίζονται οι εργαζόμενοι με έως τρία χρόνια προϋπηρεσίας. Για τη λίστα του, το Comparably προχώρησε στην ανάλυση περισσότερων από 19.000 ανώνυμων εκθέσεων μισθοδοσίας που υπεβλήθησαν, στο διάστημα μεταξύ του Μαρτίου του 2016 και του Οκτωβρίου του 2017, από εργοδότες τεχνολογικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες δεδομένων (data scientists) καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, με μέσες ετήσιες αποδοχές 110.850 δολαρίων. Η Επιστήμη Δεδομένων αφορά στη χρήση εργαλείων στατιστικών αναλύσεων για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Η Coca-Cola, για παράδειγμα, αναζητά εργαζόμενο για τη θέση επιστήμονα δεδομένων στην Ατλάντα, ο οποίος θα μπορεί να δημιουργεί αλγορίθμους για την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με αγγελία.

Στη δεύτερη θέση της λίστας είναι ο υπεύθυνος προϊόντος (product manager), επάγγελμα που αφορά στη χάραξη της πορείας για την ανάπτυξη και την προώθηση των προϊόντων μιας εταιρείας. Συνιστά πολυπόθητη θέση στον κλάδο της τεχνολογίας και τα αρμόδια στελέχη θεωρούν ότι οι επίδοξοι επιχειρηματίες είναι σημαντικό να εκπαιδεύονται σε αυτό το κομμάτι. Οι μέσες ετήσιες αποδοχές ανέρχονται στα 105.000 δολάρια.

Ο προγραμματιστής για φορητές συσκευές (mobile developer) έρχεται τρίτος στη λίστα του Comparably, με ετήσιο μισθό 98.000 δολάρια.

Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει, εν τω μεταξύ, ο μηχανικός πωλήσεων (sales engineer), δουλειά που αποφέρει αποδοχές 93.000 δολαρίων τον χρόνο.  Ο μηχανικός πωλήσεων πρέπει τόσο να κατανοήσει τα περίπλοκα τεχνικά ζητήματα, όσο και να πείσει τους πελάτες να αγοράσουν ένα προϊόν. Η Lenovo, για παράδειγμα, ψάχνει μηχανικό πωλήσεων στα γραφεία της στο Σιάτλ.

Τα 6 επαγγέλματα για αρχάριους στον κλάδο της Τεχνολογίας με ετήσιο μισθό άνω των 90.000 δολαρίων:

1. Επιστήμονας δεδομένων (data scientist) - 110.850 δολάρια

2. Υπεύθυνος προϊόντος (product manager) - 105.000 δολάρια

3. Προγραμματιστής για φορητές συσκευές (mobile developer) - 98.000 δολάρια

4. Προγραμματιστής (developer) - 96.000 δολάρια

5. Μηχανικός πωλήσεων (sales engineer) - 93.000 δολάρια

6. DevOps engineer - 90.000 δολάρια
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!