tromaktiko: Αποκρυπτογραφώντας την πρώτη αντίδραση της Lamda για το Ελληνικό

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αποκρυπτογραφώντας την πρώτη αντίδραση της Lamda για το Ελληνικό



Επιμέλεια: Νίκος Καραγιάννης
Με μία ανακοίνωση που χωράει πολλές ερμηνείες η Lamda Development έκανε την πρώτη της αντίδραση γνωστή, χωρίς όμως...
ουσιαστικά να αποκαλύπτει την αντίδραση της. Όπως αναφέρει στην πρώτη παράγραφο "Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. πριν τοποθετηθεί στο θέμα των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 3/10/2017 αναμένει την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους".

Στη συνέχεια γίνεται ακόμα πιο νεφελώδης η ανακοίνωση μιας και λέει "Αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα". Δηλαδή θα εκτιμηθούν οι επιπτώσεις (αρνητικές;) οι οποίες θα πρέπει να συνάδουν με τα μέχρι σήμερα υπογεγραμμένα, ουσιαστικά θέτει ως υπεύθυνη τήρησης της μέχρι σήμερα συμφωνίας δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην τελευταία παράγραφο κάνει γνωστό ότι "η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας".

Σε κάθε περίπτωση η Lamda φαίνεται να επιφυλάσσεται, δεν καταδικάζει αλλά δεν πανηγυρίζει και όπως όλα δείχνουν η τοποθέτηση της δεν θα γίνει αν δεν αναλύσει σημείο-σημείο την απόφαση του ΚΑΣ. Αυτό βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά ενδεικτικό της σημερινής περιρρέουσας ατμόσφαιρας γύρω από τη μεγαλύτερη προσδοκώμενη επένδυση που θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα με αποτελέσματα μόνο θετικά, αρχικά για τον τομέα των υποδομών και κατασκευών και στη συνέχεια, του τουρισμού, του πολιτισμού και άλλων. Η αναμονή συνεχίζεται.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!