tromaktiko: Το πρώτο ρολόι παγκοσμίως σε σύστημα braille!

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Το πρώτο ρολόι παγκοσμίως σε σύστημα braille!



Δημιουργήθηκε το πρώτο παγκοσμίως ρολόι σε braille, σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών...
Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Dot έχει σχεδιάσει ένα smartwatch το οποίο εμφανίζει μόνο πληροφορίες σε σύστημα braille.

Το Dot Watch είναι μια βελτιωμένη “έξυπνη” συσκευή που προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός διαθέτει μια μεγάλη κυκλική επιφάνεια μ’ ένα κινούμενο πληκτρολόγιο που μεταδίδει το κείμενο braille σε πραγματικό χρόνο.
Ενώ η κύρια λειτουργία του είναι η αναφορά της ώρας και της ημερομηνίας, το ρολόι μπορεί να συνδεθεί σε μια εφαρμογή smartphone που ονομάζεται «εφαρμογή παρακολούθησης Dot» για να λαμβάνει ο χρήστης πληροφορίες όπως οδικές πλοηγήσεις, ειδοποιήσεις για τον καιρό, κλήσεις και μηνύματα καθώς και ειδοποιήσεις απ’ τα social media.

Tο συγκεκριμένο ρολόι χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτρομαγνητικούς ενεργοποιητές οι οποίοι μεταδίδουν άψογα πληροφορίες μέσω σημείων υφής.  Αυτοί υιοθετούν αυτόματα τους σχηματισμούς αριθμών και συμβόλων braille.

Η εταιρεία Dot ισχυρίζεται πως το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρομαγνητικών ενεργοποιητών στο ρολόι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές, όπως μεταφορές, ανελκυστήρες και τραπεζικά ATM.

Το συγκεκριμένο ρολόι προορίζεται για να βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, εξασφαλίζοντας μια επιπλέον ανεξαρτησία στη ζωή τους.

Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!