tromaktiko: Απλές συμβουλές για να γίνει η καθημερινότητα με το μωρό σας ευκολότερη

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Απλές συμβουλές για να γίνει η καθημερινότητα με το μωρό σας ευκολότερη



Δεν είναι μόνο οι στιγμές που θα τρέχετε από πίσω του για να μη χτυπήσει αλλά και όλες εκείνες που συνθέτουν την καθημερινότητά σας...
Όταν αρνείται να πάει για ύπνο, όταν θέλει να δει περισσότερη τηλεόραση, όταν δεν θέλει να το πιάνετε από το χέρι όταν περπατάτε. Η Asha Dornfest στην ιστοσελίδα της Parent Hacks δίνει συμβουλές που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν πολλούς γονείς με μικρά παιδιά.
Ωρα για ύπνο

Τοποθετήστε μια πετσέτα τυλιγμένη σε ρολό ή μια λεπτή κουβερτούλα κάτω από το σεντόνι του παιδιού, διασφαλίζοντας ότι δεν πέσει από το κρεβάτι του.
Τηλεόραση

Ένας έξυπνος τρόπος να πείσετε το παιδί σας να δει λιγότερη τηλεόραση είναι να βρείτε έναν τρόπο να δει το αγαπημένο του παιδικό ενώ έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν είναι εύκολο, το αναγνωρίζουμε , αν όμως του αποσπάσετε την προσοχή, μπορείτε να τα καταφέρετε.
Γεύματα

Η ώρα του φαγητού τα μικρότερα παιδιά είναι μια μικρή μάχη. Είτε γιατί δεν θέλουν να φάνε είτε γιατί ο χώρος γύρω τους είναι γεμάτος από φαγητό που έχει πέσει καθώς προσπαθεί να φάει μόνο του. Για περιορίσετε τον κακό χαμό, μπορείτε να στρώνετε γύρω από το τραπέζι μια μεγάλη διάφανη πλαστική σακούλα ώστε να τη μαζεύετε και να την πετάτε χωρίς να χρειαστεί να καθαρίζετε. Επίσης, ένα μπλουζάκι φαγητού, που θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε νούμερο θα μπορεί να καλύψει το παιδί χωρίς να γεμίζει από την κορυφή έως τα νύχια.
Δουλειές

Ενας δημιουργικός τρόπος για να απασχολήσετε το παιδί σας είναι του αναθέτετε δουλειές στο σπίτι. Μην φανταστείτε κάτι σημαντικό. Ένα καθαρό πανάκι αρκεί για να του ζητήσετε να καθαρίσει επιφάνειες όπως το τραπέζι του σαλονιού ή τα κομοδίνα της κρεβατοκάμας. Φροντίστε να μην υπάρχουν αντικείμενα πάνω με τα οποία μπορεί να τραυματιστεί
Τουαλέτα

Το ρολό τουαλέτας μπορεί να είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσουν τα μικρά παιδιά ( συνήθως δεν μπορούν να το κόψουν με αποτέλεσμα να το ξετυλίγουν όλο). Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, λοιπόν, φροντίστε να υπάρχει ένα κουτί χαρτιού pop- up ώστε να το χρησιμοποιούν πολύ πιο εύκολα.
Παιχνίδια

Πόσες φορές την ημέρα αναζητάτε τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού σας; Σίγουρα πολλές. Μία καλή λύση είναι να έχετε πίσω από την πόρτα του δωματίου του μια θήκη υφασμάτινη στην οποία θα τοποθετείτε τα παιχνίδια που χρησιμοποιεί καθημερινά.
 Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!