tromaktiko: Τι θα γίνει με το Ογκολογικό στο Νοσοκομείο Λεμεσού;

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Τι θα γίνει με το Ογκολογικό στο Νοσοκομείο Λεμεσού;



Το Ογκολογικό στην κρατική γη δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού θα λειτουργεί ως παράρτημα του...
Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου που λειτουργεί από κοινού με τη Δημοκρατία στη Λευκωσία.

Η εξέλιξη αυτή κατέστη δυνατή μετά την απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου, έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης. 

Η απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία ολοκληρωμένου Ογκολογικού Κέντρου στο νοσοκομείο της Λεμεσού, προσέκρουσε σύμφωνα με πληροφορίες στον προβληματισμό που εκφράστηκε από την Τράπεζα Κύπρου για συνεισφορά της στο όλο έργο.

Σε μια τελευταία εξέλιξη φαίνεται πως παρά το ότι δεν έχει αποσυρθεί ακόμα επίσημα η προηγούμενη πρόταση της Τράπεζας Κύπρου (η οποία θα συνείσφερε κατά τα πρότυπα του Ογκολογικού Κέντρου που λειτουργεί στη Λευκωσία), το υπουργείο Υγείας βγήκε στην αναζήτηση νέων χρηματοδοτών.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, τόνισε ότι, "δεν αποσύρθηκε το ενδιαφέρον μας για Ογκολογικό στο Νοσοκομείο Λεμεσό"
 Για να συνεχίσει λόγοντας οτι "δεν έχουν εγκαταλειφτεί τα σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, παρά την προγραμματισμένη λειτουργία νέου ιδιωτικού κέντρου στην πόλη προσεχώς, διαμήνυσε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης."

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κανάλι 6» ο κ. Παμπορίδης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την απόσυρση της αρχικής τοποθέτησής της για χρηματοδότηση του κατασκευής του Κέντρου ανέφερε όμως πως το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επαφή με άλλους ιδιωτικούς οργανισμούς προς χρηματοδότησή του και σύντομα προανήγγειλε θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!