tromaktiko: Νέο φουσκωτό σκάφος ειδικών επιχειρήσεων RHIB από τη Supacat

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Νέο φουσκωτό σκάφος ειδικών επιχειρήσεων RHIB από τη Supacat



Ένα νέο, υψηλών επιδόσεων, φουσκωτό σταθερής γάστρας (RHIB: Rigid Hull Inflatable Boat) με την ονομασία SC12 Rib παρουσίασε η...
βρετανική Supacat στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων DSEI 2017 (Λονδίνο, 12 έως 15 Σεπτεμβρίου 2017).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Supacat συνεργάζεται με τη νορβηγική εταιρία κατασκευής σκαφών Goldfish Boat με σκοπό να προσφέρει στη βρετανική αγορά μία έκδοση μήκους 12 μέτρων (τυποποιημένη ως SC12) και μία έκδοση μήκους εννέα μέτρων (SC9), που αποτελούν εξέλιξη σκαφών που βρίσκονται σε υπηρεσία και έχουν αποδείξει τις δυνατότητες τους σε επιχειρήσεις με χώρες – μέλη του NATO.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας η Supacat θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών μηχανολογικής υποστήριξης, διαχείρισης προγράμματος και εν συνεχεία υποστήριξης σε όλη τη διάρκεια του επιχειρησιακού βίου των SC12 και SC9.

Λόγω της καινοτόμου σχεδίασης της γάστρας και της ολοκλήρωσης των συστημάτων πρόωσης τα SC12 και SC9 αποτελούν υψηλής ευελιξίας και ανταπόκρισης πλατφόρμες που μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες υψηλότερες των 50 κόμβων.

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των SC12 και SC9 είναι το πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, υπολογιστών, πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (C4ISR) που διαθέτουν που παρέχει στους χρήστες υψηλού επιπέδου επιχειρησιακές δυνατότητες και επίγνωση της τακτικής κατάστασης.

Ως πλατφόρμες τα SC12 και SC9 παρέχουν υψηλό επίπεδο άνεσης στο προσωπικό (στη σχεδίαση έχει ληφθεί μέριμνα για τη μείωση των καταπονήσεων κατά την πλεύση) και μπορούν να διαμορφωθούν (συμπεριλαμβανομένων και της θέσης του προσωπικού και του εξοπλισμού) ώστε να ικανοποιούν εξειδικευμένες για κάθε αποστολή απαιτήσεις.

Ειδικότερα, το SC12 ικανοποιεί τις πιο υψηλές απαιτήσεις για μεταφορά ωφέλιμου φορτίου και η σχεδίαση ενσωματώνει προβλέψεις για μελλοντική ανάπτυξη.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!