tromaktiko: Patty Jenkins: Η πιο ακριβοπληρωμένη σκηνοθέτης όλων των εποχών

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Patty Jenkins: Η πιο ακριβοπληρωμένη σκηνοθέτης όλων των εποχών



Θα λάβει 7 με 9 εκατομμύρια δολάρια, συν ένα σεβαστό ποσοστό των κερδών, για τη συνέχεια της «Wonder Woman»...

Μετά την τεράστια επιτυχία της «Wonder Woman», οι υπεύθυνοι της Warner Bros δεν έχασαν λεπτό και έσπευσαν να ετοιμάσουν τα σχέδιά τους για μια συνέχεια. Εκτός της ερμηνείας της Gal Gadot, η σκηνοθεσία της Patty Jenkins ήταν ένας από τους λόγους της εμπορικής επιτυχίας της ταινίας.

Μετά από μήνες συζητήσεων, η Jenkins υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Warner Bros, το οποίο την καθιστά πλέον ως την πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα σκηνοθέτη όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω την Nancy Meyers, η οποία είχε μισθό 5 εκατομμυρίων δολαρίων ανά ταινία, την εποχή που μεσουρανούσαν οι ρομαντικές κωμωδίες της, όπως «Δίδυμοι μπελάδες», «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες» και «The Holiday».

Πιο συγκεκριμένα, ένα άρθρο του Hollywood Reporter αποκαλύπτει πως η Jenkins θα λάβει περίπου 7 με 9 εκ. δολάρια για να γυρίσει τη συνέχεια της «Wonder Woman», ενώ θα λάβει και ένα «σεβαστό» ποσοστό επί των κερδών της ταινίας. Για την πρώτη ταινία της Αμαζόνας υπερηρωίδας της, DC, η Jenkins είχε πληρωθεί «μόλις» ένα εκατομμύριο δολάρια, οπότε η αύξηση είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

Ο μισθός της Jenkins θα είναι ανάλογος του Zack Snyder, του οποίου όμως οι πρόσφατες ταινίες υπερηρώων δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν την «Wonder Woman» στα box office. Ο «Άνθρωπος από ατσάλι» είχε συνολικά έσοδα 668 εκατομμύρια δολάρια, όταν η «Wonder Woman» περίπου 816 εκατομμύρια. Έτσι, μετά την επιτυχία της «Wonder Woman», η Jenkins θα μπορεί να ανταγωνίζεται στα ίσα τους άνδρες συναδέλφους της.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!