tromaktiko: Η Βόρεια Κορέα αγκαλιάζει το bitcoin

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η Βόρεια Κορέα αγκαλιάζει το bitcoin



Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία του bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία θα...
μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή εμπορικών περιορισμών, συμπεριλαμβανομένων των νέων κυρώσεων που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι χάκερς του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, αυξάνουν την προσοχή τους στις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων στη Νότια Κορέα και άλλα παρόμοια μέρη, σύμφωνα με νέα έκθεση της έρευνας ασφαλείας FireEye Inc. Επίσης, παραβίασαν έναν δικτυακό τόπο ειδήσεων για το bitcoin στην αγγλική γλώσσα και συνέλεξαν πληρωμές λύτρων από θύματα σε όλο τον κόσμο που επλήγησαν από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry.

Το προφανές ενδιαφέρον του Κιμ για ψηφιακά νομίσματα έρχεται εν μέσω αυξανόμενων τιμών και δημοτικότητας για αυτού του είδους το χρήμα. Οι ίδιοι παράγοντες που όρισαν την επιτυχία τους - έλλειψη κρατικού ελέγχου και μυστικότητα - θα τους καθιστούσαν χρήσιμα εργαλεία για τη χρηματοδότηση και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για έναν ηγέτη που απειλεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον των ΗΠΑ. Με την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων και τη διεύρυνση της χρήσης των ψηφιακών νομισμάτων, οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα αυξηθεί η υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!