tromaktiko: ΟΑΣΘ: 22 μήνες φυλάκιση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σε άνεργο επιβάτη!

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΣΘ: 22 μήνες φυλάκιση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σε άνεργο επιβάτη!



Αύριο δικάζεται η έφεση του άνεργου επιβάτη του ΟΑΣΘ ο οποίος καταδικάστηκε σε...
ποινή φυλάκισης εικοσιδύο μηνών όταν υπερασπίστηκε το δικαίωμα που έχει ως άνεργος για την δωρεάν μετακίνησή του με λεωφορείο του οργανισμού.

Με τριετή αναστολή για δευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση ήταν η απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του ανέργου που δεν είχε εισιτήριο με αποτέλεσμα να υπερασπιστεί το δίκιο του για την δωρεάν μετακίνηση ανέργων.

Μια μέρα πριν την γενική απεργία στις 11 Μάη του 2011, ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη , αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας)» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή συνδικαλιστών Εργατικών σωματείων – Φοιτητικών συλλόγων για την υπεράσπιση του άνεργου.

Η μήνυση που υπέβαλε ο άνεργος σε βάρος των ελεγκτών του ΟΑΣΘ δεν εκδικάστηκε ποτέ!, αντιθέτως «οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Μέλη της Επιτροπής καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η έφεση κατά της απόφασης που επιβλήθηκε στον άνεργο επιβάτη.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!