tromaktiko: Κύπρος: Σύλληψη για απαγωγή και ληστεία δικηγόρου πριν τρία χρόνια

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Κύπρος: Σύλληψη για απαγωγή και ληστεία δικηγόρου πριν τρία χρόνια



Τρία χρόνια μετά την υπόθεση ληστείας και απαγωγής κατά δικηγόρου στην Πάφο, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε χθες...
ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο για συμμετοχή στην εν λόγω υπόθεση.

Πρόκειται για 35χρονο από τη Ρουμανία, κάτοικο Πάφου, ο οποίος συνελήφθη μετά από μαρτυρία και στοιχεία που εξασφαλίστηκαν κατά τη συνεχιζόμενη διερεύνηση της υπόθεσης όλο αυτό το διάστημα και ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση προς διευκόλυνση του ανακριτικού έργου.

Η απαγωγή και ληστεία του δικηγόρου από την Πάφο, έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014. Ο δικηγόρος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι αλλοδαπός πελάτης του οποίου γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να του δώσει νομικές συμβουλές τον έδεσε σε σκάλα πολυκατοικίας στην Κισσόνεργα με καλώδιο και ακολούθως αφού του επιτέθηκε τον κτύπησε, του απέσπασε την πιστωτική του κάρτα, το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι του, αλλά και το κλειδί του οχήματος του.

Σε κατάθεση του στην Αστυνομία στη συνέχεια, ο δικηγόρος ανέφερε πως πριν από καιρό γνώρισε τον αλλοδαπό ο οποίος τον επισκέφτηκε για να του ζητήσει νομικές συμβουλές. Τη συγκεκριμένη μέρα, ανέφερε, κανόνισε συνάντηση μαζί του προκειμένου να του αναθέσει κάποια υπόθεση και το ραντεβού καθορίστηκε σε διαμέρισμα στην Κισσόνεργα.

Ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, βγαίνοντας από τον ανελκυστήρα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με πέτρα. Ο δράστης έδεσε τον δικηγόρο στην σκάλα με ηλεκτρικό καλώδιο, τον λήστεψε αποσπώντας του την πιστωτική του κάρτα , το πορτοφόλι του με 40 ευρώ που είχε μέσα , ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Στην συνέχεια με την απειλή μαχαιριού ο αλλοδαπός κατάφερε να αποσπάσει από τον δικηγόρο, όπως ο ίδιος ανέφερε στην Αστυνομία, τον κωδικό της πιστωτικής του κάρτας. Ο αλλοδαπός τράπηκε σε φυγή , αλλά όταν διαπίστωσε πως ο κωδικός που του έδωσε ήταν λανθασμένος επέστρεψε στην σκηνή και αφού τον κτύπησε τον ανάγκασε να του δώσει τον σωστό κωδικό.

Ο δικηγόρος κατάφερε να λυθεί αργότερα και προσέτρεξε για βοήθεια σε κοντινή κατοικία όπου και ζήτησε την βοήθεια των ηλικιωμένων ιδιοκτητών της οι οποίοι τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Πάφου. Σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό ο δικηγόρος έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι όπου του έγινε συρραφή καθώς και εκδορές σε διάφορα σημεία στο πρόσωπο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!