tromaktiko: Πυραυλοκινητήρες από την Ουκρανία διαθέτει η Πιονγκ Γιανγκ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πυραυλοκινητήρες από την Ουκρανία διαθέτει η Πιονγκ Γιανγκ



Η μαύρη αγορά έκανε πάλι το «θαύμα» της και κατά τα φαινόμενα εξόπλισε τη Βόρεια Κορέα με τους κατάλληλους πυραυλοκινητήρες για το...
πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων ικανών να φέρουν μη συμβατικές κεφαλές, απειλώντας σήμερα την ανθρωπότητα με γενικευμένη αποσταθεροποίηση, μέσω της μετωπικής σύγκρουσης με τους Αμερικανούς.

Οι πληροφορίες εστιάζουν το ενδιαφέρον των αναλυτών σε εργοστάσιο της Ουκρανίας στην πόλη Ντνίπρο, το οποίο επί Ψυχρού Πολέμου κατασκεύαζε τμήμα του πυραυλικού οπλοστασίου της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ), ακόμα και τους περίφημους… σατανάδες, τους διηπειρωτικούς SS-18 Satan. Το ενδιαφέρον είναι όμως ότι η παράνομη συναλλαγή δεν φαίνεται να έγινε ως αποτέλεσμα την κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.

Το πρόβλημα φαίνεται να ανέκυψε με την κατάρρευση του καθεστώτος του φιλορώσου Γιανουκόβιτς το 2014 με την αποδιοργάνωση που προκλήθηκε μετά την έναρξη της σοβαρής διένεξης με τη Ρωσία, να καταλήγει σε απουσία ελέγχου και την παράνομη προμήθεια των Βορειοκορεατών με όσα ζητούσαν.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ρωσική βιομηχανία που διατηρούσε στενές επαφές με το ουκρανικό εργοστάσιο και υποστήριξε την όλη επιχείρηση μεταφοράς στη Βόρεια Κορέας. Υπενθυμίζεται, ότι η μαύρη αγορά στα όπλα μαζικής καταστροφής (WMD) και το δίκτυο του Πακιστανού «πατέρα» της ατομικής βόμβας της χώρας, βοήθησε πολλές χώρες σε επιμέρους ζητήματα του πυρηνικού τους προγράμματος.

Αν εξάγεται ένα συμπέρασμα με σχετική ασφάλεια, είναι ότι οι καταστάσεις χάους σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία, αυξάνουν κατακόρυφα το κίνητρο πραγματοποίησης λαθρεμπορίου πολύ επικίνδυνων υλικών τα οποία στα λάθος χέρια μπορούν να αποβούν μοιραία για την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!