tromaktiko: Σπάει κάθε ρεκόρ η Apple: Δείτε πόσο έφτασε η μετοχή της

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Σπάει κάθε ρεκόρ η Apple: Δείτε πόσο έφτασε η μετοχή της



Νέο ιστορικό υψηλό για την εταιρεία – Κατά 56 δισ. δολάρια ενισχύθηκε η αξία της σε μια μόλις εβδομάδα...

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές επιδόσεις η Apple, καθώς η μετοχή της σκαρφάλωσε σε νέα ιστορικά υψηλά. Ενδεικτικά η κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού έχει ενισχυθεί κατά 56 δισ. δολ. από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πριν από μόλις μία εβδομάδα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Η μετοχή της Apple κερδίζει 2,33 δολ. ή 1,5% στα 161,13 δολ. και οδεύει για το δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ και τρίτο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Apple καταγράφει συνολικά κέρδη άνω του 7% και έχει προσθέσει 56,30 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίηση της η οποία σκαρφαλώνει πλέον στα 831,34 δισ. δολ.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple για το γ΄ τρίμηνο χρήσης ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων, ξεπερνώντας για ακόμα μια φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.


Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 8,72 δισ. δολ. ή 1,67 δολ. ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο από 7,8 δισ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 45,4 δισ. δολ. από 42,4 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Για το δ΄ τρίμηνο χρήσης η Apple ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα να διαμορφωθούν μεταξύ 49 δισ. δολ. και 52 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 49,18 δισ. δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι πωλήσεις των iPhones έφτασαν τα 41,03 εκατ. από 40,4 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αλλά χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο όταν είχαν φτάσει τα 50,8 εκατ. Οι αναλυτές περίμεναν οι πωλήσεις να φτάσουν τα 41 εκατ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!