tromaktiko: To Τοp Gear υποκλίνεται στη Ferrari [video]

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

To Τοp Gear υποκλίνεται στη Ferrari [video]



Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την παρουσίαστη της περίφημης LaFerrari Aperta, της ανοικτής έκδοσης της La Ferrari, ίσως του καλύτερου...
οχήματος σε τέσσερις τροχούς που κατασκευάστηκε ποτέ, πληροφορίες από το επιτελείο της εταιρείας στο Maranello της Ιταλίας θέλουν το επόμενο μοντέλο της να βρίσκεται ήδη στο σχεδιασμό και το επόμενο project της να υλοποιείται το 2022.

Μιλώντας μάλιστα στο Autocar, ο επικεφαλής στον τομέα τεχνολογίας της Ferrari, Michael Leiters, εξομολογήθηκε ότι το επιτελείο του δημιουργεί έναν καινούριο κατασκευαστικό «χάρτη» με νέες ακαναλύψεις και καινοτομίες στο χώρο του αυτοκινήτου, σχέδια που θα ήθελαν πολύ να εφαρμοστούν στο αυτοκίνητο που θα αντικαστατήσει τη LaFerrari: «Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό και να μην πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με μηχανή F1. O “χάρτης” αυτό θα ολοκληρωθεί σε περίπου 6 μήνες, οπότε πιθανά να χρειαστούν από 3 έως 5 χρόνια για νέο supercar περιορισμένης έκδοσης. Μέρος του σχεδίου πάντως είναι η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί να μπορεί να αναπαραχθεί σε όλο το εύρος των Ferrari» συμπλήρωσε με νόημα ο Leiters.

Να σημειώσουμε ότι η Ferrari LaFerrari παρουσιάστηκε στις 5 Μαρτίου 2013 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ως το ακριβότερο, ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο της φίρμας, ενώ παράλληλα ήταν και η πρώτη Ferrari παραγωγής με υβριδικό σύστημα, το οποίο ονομάζεται KERS από την εταιρεία. Μεταξύ του 2013 και του 2015, παρήχθησαν 499 αντίτυπα της LaFerrari, όλα αποκλειστικά στο χέρι και με εμπορική τιμή €1,2 εκατομμύρια. Μάλιστα, έως τις αρχές Δεκεμβρίου του 2013 όλα είχαν ήδη προ-πωληθεί σε προεπιλεγμένους τακτικούς πελάτες της εταιρείας, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν με τις προκατόχους Ferrari 288 GTO, Ferrari F40, Ferrari F50 και Ferrari Enzo. Από τα 499 αντίτυπα της LaFerrari, τα 120 πωλήθηκαν στις ΗΠΑ. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η παραγωγή της LaFerrari Aperta αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του 2017.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!