tromaktiko: Ζάκυνθος: Αυτή είναι η μοιραία "selfie" που σκότωσε τον Αμερικανό [photo]

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ζάκυνθος: Αυτή είναι η μοιραία "selfie" που σκότωσε τον Αμερικανό [photo]



Εδώ και πολλούς μήνες ο Bakari Henderson μαζί με τους φίλους του προγραμμάτιζαν ταξίδι στη Ζάκυνθο...
Τα τέσσερα νεαρά αγόρια, φίλοι από το πανεπιστήμιο, είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν στο ελληνικό νησί για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Η Ζάκυνθος δεν τους ήταν άγνωστη, καθώς ο τέταρτος της παρέας ο Daniel είχε καταγωγή από το νησί και ταξίδευε κάθε χρόνο στη Ζάκυνθο.

Το σχέδιο ήταν πως αρχικά θα ταξίδευαν οι τρεις, θα έμεναν στο χωριό των παππούδων του Daniel λίγα χιλιόμετρα από τον Λαγανά και ο Bakari θα τους έβρισκε λίγες ημέρες αργότερα. Μαζί θα έφερνε και κάποια από τα ρούχα που είχε σχεδιάσει για να τραβούσαν κάποιες φωτογραφίες στο νησί προκειμένου να τα διαφημίσουν. Στο τέλος της εβδομάδας θα επέστρεφαν όλοι μαζί στην Αθήνα, θα διανυκτέρευαν για μία ημέρα κα από εκεί ο Bakari θα συνέχιζε για Βαρκελώνη.



«Την ημέρα που έφτασε στη Ζάκυνθο, πήραμε οι δύο μας το αυτοκίνητο και του έδειξα όλα τα σημεία που είχα στο μυαλό μου για τη φωτογράφιση. Ήταν ενθουσιασμένος», αναφέρει στην Καθημερινή ο Daniel. Λίγο μετά ο Bakari θα έπεφτε νεκρός...


Το χρονικό της δολοφονίας

Το μοιραίο βράδυ είχαν ξεκινήσει όλοι μαζί από το ξενοδοχείο στη 1.45. Είχαν πιει μερικά ποτά σε ένα άλλο μπαρ και όταν ήρθε η ώρα ο Daniel να συναντήσει μία φίλη του, αποχαιρετίστηκαν και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο πρωί. Οι υπόλοιποι τρεις συνέχισαν τη βόλτα τους. Στο μπαρ barcode μπήκαν τυχαία. Αφού παρήγγειλαν, κατάλαβαν πως επρόκειτο για μπαρ όπου σύχναζαν Σέρβοι, αλλά τους έκανε κάποια εντύπωση. Πήραν από μία μπύρα και κάθησαν σε ένα από τα ψηλά τραπέζια.

Ακριβώς δίπλα τους βρισκόταν η Ντανίτσα, μία 20χρονη Σέρβα, που είχε έρθει στις αρχές του καλοκαιριού στη Ζάκυνθο με τον αδερφό της για να πιάσει δουλειά. Στο συγκεκριμένο μπαρ έκανε δημόσιες σχέσεις, εκείνο το βράδυ όμως είχε ρεπό και έπινε χαλαρή το ποτό της. Έπιασε συζήτηση με τον Bakari και τους δύο φίλους του. Στην παρέα μπήκε και ένας άλλος Σέρβος φίλος της. Κάποια στιγμή ένας τρίτο Σέρβος που καθόταν κοντά τους, γύρισε και της είπε ενοχλημένος: «Το μαγαζί είναι γεμάτο Σέρβους, γιατί μιλάς με έναν μαύρο;», εκείνη τον αγνόησε.

Με το κινητό του φίλου της ξεκίνησαν να βγάζουν ένα selfie video. Στο καρέ που δημοσιεύει η Καθημερινή φαίνεται η κοπέλα να χαμογελά και ο Bakari να βρίσκεται λίγο πιο πίσω.


Όσο η παρέα διασκεδάζει, ο Σέρβος που έχει κάνει αρχικά την παρατήρηση στην κοπέλα ρίχνει ένα ποτήρι νερό προς το μέρος της. Ο Bakari προσπαθεί να την υπερασπιστεί λέγοντας του κάτι, αλλά εκείνος τον χτυπάει στο πρόσωπο. Αν και αρχικά ο Αμερικανός δεν αντιδρά, ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα παίρνει ένα μπουκάλι το σπάει στο κεφάλι του και του ρίχνει δύο μπουνιές.

Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή, ο Bakari βγαίνει από το μαγαζί και μια ντουζίνα άνθρωποι τον πιάνουν και του καταφέρνουν θανατηφόρα χτυπήματα σε κεφάλι και σώμα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!