tromaktiko: Αυτά είναι τα βραβευμένα μπριζολάκια του Σπύρου που θα βρεις μόνο σε ένα μαγαζί στην Αθήνα - Δες που...

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα βραβευμένα μπριζολάκια του Σπύρου που θα βρεις μόνο σε ένα μαγαζί στην Αθήνα - Δες που...



Μιλάμε για μπριζολάκια που θα σε κάνουν να θέλεις να φας ξανά και ξανά, μέχρι να σκάσεις. Άλλο level γεύσης, σε ένα παραδοσιακό μαγαζί σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Ιωνίας, που τιμούν εκατοντάδες Αθηναίοι καθημερινά. Ο Σπύρος, μερακλής και τρελαμένος με τους...
μεζέδες, καθημερινά, (εκτός Δευτέρας), τρελαίνει τους ουρανίσκους των πελατών του που επισκέπτονται το μαγαζί του "Το Μπούκοβο" τα τελευταία χρόνια στη Νέα Ιωνία (Αγγέλου Σικελιανού 26), έχοντας φτιάξει τον δικό του "μύθο" που δεν τον αμφισβητεί κανείς.

Ο Σπύρος, με βοηθό την γυναίκα του και τα δυο του παιδιά (ο γιος του σεφ και εξίσου πωρωμένος με τις συνταγές), κάνουν τους πάντες να παραμιλούν από τις Θεϊκές γεύσεις που δημιουργούν καθημερινά, με μεράκι και πραγματικά αγνά ελληνικά υλικά.


Μια από τις σπεσιαλιτέ του -για γνήσιους κρεατοφάγους όμως- είναι τα Μπριζολάκια με χαλούμι, (που είμαι σίγουρος, ότι δεν έχεις φάει ποτέ και πουθενά) που συνδυάζονται άψογα με μια σαλάτα "Μπούκοβο", σπιτικές τυροκροκέτες ή φρεσκοκομμένες σπιτικές τηγανιτές πατάτες και γνήσια Κρητικιά ρακί.

Όταν μιλάμε για μπριζολάκια, μιλάμε για Το Μπούκοβο
Μαριναρισμένα με συνταγή που ξέρει μόνο ο "καλλιτέχνης" Σπύρος, ψημένα όσο πρέπει για να κρατάνε τη γεύση και το "ζουμί" τους, σε ένα πιάτο που είμαι 100% σίγουρος ότι θα θέλεις και δεύτερο. Και πρόσεξε, μην μπερδεύεσαι. Δεν θα θέλεις δεύτερο επειδή είναι μικρή η μερίδα. Ίσα ίσα, τα πιάτα του Σπύρου και της φαμίλιας του, είναι grande. Θα θέλεις δεύτερη μερίδα επειδή η γεύση από τα μπριζολάκια σου φωνάζει ενστικτωδώς "Μάγκα μου, θέλω κι άλλο, κι άλλο, κι άααααλλοοοο...".

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πάρε το παρεάκι σου, το γυναικάκι σου, το κουμπαράκι σου και πήγαινε στην Άγγελου Σικελιανού 26 στη Νέα Ιωνία. Τηλεφώνησε καλού κακού από πριν (αν είναι βραδάκι ή Σαββατοκύριακο) στο 210 2798175 για να κλείσεις ένα τραπέζι. Και αν δεις, έναν "μυστήριο" τύπο να τσακίζει μπριζολάκια χωρίς ανάσα και δίχως αύριο σε καμιά γωνιά, που ξέρεις, μπορεί να είμαι εγώ.

Μπες στη σελίδα του μαγαζιού στο facebook και κάνε like. Ο Σπύρος, κάνει και live μεσημεροαπογευματινοβραδιές. Μπες ΕΔΩ...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!