tromaktiko: Βετεράνοι Παναιγιαλείου: «Μερικοί δεν κατάλαβαν τι πετύχαμε»

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Βετεράνοι Παναιγιαλείου: «Μερικοί δεν κατάλαβαν τι πετύχαμε»



Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσαν οι βετεράνοι του Παναιγιαλείου σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το φιλικό με την Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά...

«Επειδή παρατηρούμε ανεύθυνα έως και κατακίτρινα δημοσιεύματα μετά το παιχνίδι με την Μπάρτσα , προκειμένου να μετριάσουν ή να αμαυρώσουν ένα αθλητικοπολιτιστικό γεγονός που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στο Αίγιο, ή να συμμετάσχουν με κακεντρεχή τρόπο στα δρώμενα κάποιοι ανύπαρκτοι, ξεκαθαρίζουμε την πολιτική μας στον Αγώνα με την Μπάρτσα για διάφορα θέματα.

Δεν μας ενδιαφέρει αν σε κάποιους άρεσε ή δεν άρεσε αυτή η πολιτική μας. Αυτή ήταν και την ακολουθήσαμε μέχρι τέλους.

Από τον Σχεδιασμό μας ακόμη γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε σε κάποια πράγματα να είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Αυτά ήταν:

1.Η μη πολιτικοποίηση του αγώνα αυτού ,σύμφωνα και με την λειτουργία του συλλόγου μας.(Tο τηρήσαμε μέχρι κάτω και διαχρονικά το έχουμε αποδείξει).

2.Η εισαγωγή του πολιτισμού της περιοχής μας στο γήπεδο (όποιος είδε την εκδήλωση το κατανοεί)

3.Η προβολή της περιοχής ,της πόλης, του Παναιγιαλείου μας .(Κάναμε τα πάντα ακόμη και την Μπάρτσα λεμόνι με το σφικτό της πρόγραμμα που της είχαμε «επιβάλλει» φυσικά με την έγκρισή της).

4.Η Διασύνδεση των Φορέων που θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να συμμετέχουν.(Φροντίσαμε να μπουν Δήμος Αιγίου, Δήμος Καλαβρύτων ,ΝΠΔΔΑ, ΠΑΕ ΠΓΣ 1927, ΠΓΣ, Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Φιλαρμονική Ακράτας, Δυστυχώς η Χορωδία Αιγίου θα ήταν σε άλλη πόλη εκείνη την ημέρα. Αργότερα προστέθηκαν στο πρόγραμμα κι οι Τσιρλίντερς Αιγίου για το γήπεδο και το Dancing Club Αιγίου για την συναυλία.).

5.Η αγωνιστική αξιοπρέπεια της ομάδας που θα αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα (Υιοθεσία κανόνων για όσους θα έπαιζαν και πρόγραμμα προετοιμασίας με γυμναστή και φυσιοθεραπευτή με 4 φιλικά παιχνίδια)

6.Η επίτευξη του προϋπολογισμού μας με ανθρώπινο πρόσωπο( για τα μικρά παιδιά δωρεάν , για τους μη έχοντες άνοιγμα των θυρών στο γήπεδο 15 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα και για την συναυλία δωρεάν για όλους.) Οτιδήποτε θα μετέβαλε τον αρχικό προϋπολογισμό θα είχε σχέση με την βελτίωση της ποιότητας της εκδήλωσης και μόνο.

7.Η σύγκρουσή μας με όποιον στεκόταν εμπόδιο ,πράγμα απαραίτητο για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.(Γνωρίζουμε και την πόλη και την χώρα που ζούμε. Κανείς δεν θα μας σταματούσε και γνωρίζουμε ότι πολλές φορές όταν πάς να κάνεις καλό βρίσκεις τον μπελά σου.)Η πρόθεσή μας βέβαια ,δεν ήταν ποτέ, το να δημιουργήσουμε εμείς συγκρούσεις. Κάθε άλλο μάλιστα.

Ξέραμε την επικοινωνιακή καταιγίδα που ετοιμάζαμε με την βοήθεια του ονόματος της Μπαρτσελόνα και έπρεπε να την διαχειριστούμε κατάλληλα, πολλές φορές με σκληρότητα,ώστε η χρήση της από πολλούς που θα επιζητούσαν την δημοσιότητα να εξυπηρετούσε τους σκοπούς της εκδήλωσης αυτής στα αδιαπραγμάτευτα πλαίσιά μας. Εντάξαμε τις γνωριμίες μας και τις γνωριμίες άλλων που ήταν στο επικοινωνιακό σύστημα και μας έβαζαν πλάτη, σε αυτό.

Σε σχέση με τα αναγραφόμενα ήδη, όλοι θα έπαιρναν από την εκδήλωση αυτή, δεν μας πείραζε να τους δώσουμε και παραπάνω απ ότι ζητούσαν, αλλά κανένας δεν θα ήταν παραπάνω από την ίδια την εκδήλωση, όποιος κι αν ήταν αυτός. Εντάξαμε στην επικοινωνία της εκδήλωσης αρκετούς επικοινωνιακούς Αιγιώτες και αρκετούς πολύ διάσημους καλλιτέχνες .

Ξέραμε ότι η Μπαρτσελόνα σε συνδυασμό με την απευθείας μετάδοση της ΕΡΤ, που επιτύχαμε, θα δημιουργούσε υπερβολική αγάπη των αναμνήσεων και έρωτα της τελευταίας στιγμής για τον ΠΓΣ. Ξέραμε ότι άτομα (κυρίως επώνυμοι ή παλιοί μας συμπαίκτες) που είχαμε να δούμε πολλές δεκαετίες σε κάποιο γήπεδο που αγωνιζόταν ο ΠΓΣ, ακόμα και στου Αιγίου( όχι όταν αγωνιζόμαστε εμείς οι βετεράνοι ,αλλά ακόμα και όταν αγωνιζόταν η ομάδα μας της ΠΑΕ ΠΓΣ), θα προσέτρεχαν για να «παίξουν» στα δρώμενα «έστω 3 λεπτά». Θα προσπαθούσαμε αυτό να το μεταφέρουμε στα υπέρ της εκδήλωσης και στα πλαίσια τον κανόνων που είχαμε θεσπίσει.

Είτε μόνο για δημοσιότητα , οι επώνυμοι, είτε για τη δημοσιότητα του γηπέδου οι παίκτες. Το θεωρούσαμε, σε εύλογα πλαίσια, θεμιτό.

Το πιο δύσκολο αντιμετωπίσιμο ξέραμε ότι θα ήταν το δεύτερο.

Αυτό θα απαιτούσε την διαχείριση 100-120 ποδοσφαιριστών τουλάχιστον για ένα αγώνα. Βάλαμε κανόνες , ειδοποιήθηκαν όλοι γι αυτούς, όποιος δεν τους τήρησε δεν έπαιξε και αντιστρόφως. Δεν μας ενδιέφερε η κατηγορία που είχε παίξει κάποιος ή η βαρύτητα του ονόματος. Όλοι έπρεπε να σεβαστούν τα παρακάτω για τον ενάμιση τελευταίο μήνα της προετοιμασίας:

-Να πάνε σε γιατρό να σιγουρευτούν για την συμμετοχή τους από άποψη υγείας.

-Να ξεκινήσουν ατομική προετοιμασία

-Να παίξουν τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας

Όσοι ήδη έπαιρναν μέρος σε προηγούμενα παιχνίδια μας( που δεν είχαν πχ αναμετάδοση της ΕΡΤ και γίνονταν ακόμη και σε πλαστικά γήπεδα) ,θα έπαιζαν ούτως ή άλλως ,αφού αυτοί αποτελούν το ενεργό δυναμικό της ομάδος του συλλόγου μας προβάλλοντας το όνομα του ΠΓΣ σε διάφορες πόλεις μικρές ή μεγάλες.

Υπάρχουν και αρκετοί βετεράνοι που είναι κοντά στον σύλλογό μας και δεν παίζουν στην ομάδα μας είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω προβλημάτων υγείας.

Όλοι οι παραπάνω ,που θα έπαιζαν ή όχι, θα έμπαιναν στο γήπεδο, θα χαιρετούσαν τον κόσμο και θα κάθονταν μαζί .

Δεν μας ενδιέφερε το κίνητρο του καθενός για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Εμείς θα τιμούσαμε και τιμήσαμε τον καθένα, αλλά οι κανόνες μας είχαν συμφωνηθεί με όλους, είχαν ανακοινωθεί ακόμη και στις συνεντεύξεις που μας έδιναν για την καταγραφή της ιστορίας. Εκεί τους είπαμε να πάρουν τηλέφωνο αν είναι να κατέβουν ,πότε θα κατέβουν, να τους κλείσουμε ξενοδοχείο, πότε ήταν τα δύο τελευταία φιλικά κλπ.

Η Εκδήλωση εμπεριείχε στο πρόγραμμα «πασαρέλα» μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας. Δεν θα κάναμε τον αγώνα πασαρέλα με αλλαγές του λεπτού. Όποιος δεν τήρησε τους κανόνες δεν έπαιξε. Έτσι απλά.

Ευχαριστούμε τον προπονητή μας Νικολάκη Αντωνόπουλο που τήρησε άψογα μέχρι τέλους την πολιτική μας αυτή.

Οι Αιγιώτες πού μας δίδουν συγχαρητήρια στο δρόμο για την εκδήλωση και για την προσπάθειά μας , κάτι είδαν ,κάτι ξέρουν .Ο Δήμος Καλαβρύτων που μας ευχαρίστησε και μας συνεχάρη ,κατανόησε πλήρως την προσπάθειά μας. Αυτοί που μας τηλεφωνούν από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία για να μας συγχαρούν κάτι ξέρουν, κάτι ένοιωσαν. Οι γνωστοί μας και αρκετοί άγνωστοί μας από όλη την Ελλάδα που μας τηλεφωνούν με το θαυμαστικό στη θέση του ερωτηματικού «Τι κάνατε!» κάτι το όμορφο και διαφορετικό είδαν.

Οι δηλώσεις των ανθρώπων της ΕΡΤ , των προσκεκλημένων και των χορηγών μας , λένε πολλά για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Κάποιοι μας έλεγαν ανοργάνωτους, όταν είχαμε ορίσει ακόμα κι αναπληρωματικό μας σε περίπτωση που θα παθαίναμε κάτι και τον κρατούσαμε ενήμερο σε όλα και όταν ακόμη και το μουσικό χαλί στο γήπεδο ήταν υπολογισμένο με το κλάσμα του δευτερολέπτου. Απλά δεν ήξεραν πως είχαμε υπολογίσει ακόμη και την αντήχηση στο γήπεδο. Δεν χρειάζονταν να ξέρουν. Μόλις διαπιστώναμε ανεπάρκεια σε άτομα με υπευθυνότητες απλά ολοκληρώναμε εμείς την δουλειά .Αυτό οδήγησε σε συγκεντρωτισμό αλλά με ασφυκτικότερο έλεγχο και ένεκα το μεράκι μας, αυξάναμε την ποιότητα και χαλιναγωγούσαμε τα κόστη ,πράγμα εξαιρετικά δύσκολο για όσους γνωρίζουν.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει πρότυπο για πολλούς άλλους στην Ελλάδα και να το θυμάστε.

Επικοινωνιακά ξεπεράσαμε τον μεγάλο Σεισμό του Αιγίου πού ήταν τότε για κακό.

Μερικοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι πετύχαμε για την περιοχή μας και την ομάδα μας.

Κάποιοι άλλοι( αιρετοί) δεν αντελήφθησαν ότι ήταν μάννα εξ Ουρανού γι αυτούς . Προσπάθησαν να κρίνουν την λίστα αυτών πού θα έδιναν τις πλακέτες σύμφωνα με πολιτικά κριτήρια ,απέναντι στα ποδοσφαιρικά ,κοινωνικά και όπως αντιλαμβανόμαστε θεσμικά τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, δικά μας. Όμως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον , και δεν είμαστε εμείς που το βγάλαμε στον ήλιο. Αναφέρουμε κάποια πράγματα για να προστατευτούμε από το ψέμα που κυκλοφορεί .Στα πλαίσια της δικής μας πολιτικής για την διοργάνωση ,δεν χωρούσαν τέτοια. Εμείς , όπως άλλωστε διαχρονικά πράττει ο Παναιγιάλειος , ενώνουμε την πόλη ,δεν την χωρίζουμε. Εκτιμούμε όμως λίγο έως πολύ περισσότερο όσους βάζουν πλάτη στον ΠΓΣ και έβαλαν για ακόμη μία φορά και στην εκδήλωση .Ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος ή δημοτικής παράταξης. Αυτό ήταν και το βασικό φίλτρο των κριτηρίων μας πέρα από την θεσμικότητα για όσους θα έδιναν την πλακέτα. Προκειμένου να μην τιναχτεί η γιορτή στον αέρα ,πράγμα που δεν ενδιέφερε και πολύ αυτούς που είχαν τυφλωθεί από τα πολιτικά τους πάθη αφήσαμε έξω από την λίστα αυτών που έδιναν τις πλακέττες ,τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, Αρχηγό της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, Χρήστο Σπηλιωτόπουλο ,Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Βασιλική Ψυχράμη Αντιδήμαρχο Έργων, Δημήτρη Φιλιππάτο Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, ΓιώταΓκρέμου Διαμερισματική Σύμβουλο Αιγίου και Ελισάβετ Πίκουλα-Μπομποτσιάρη Διαμερισματική Σύμβουλο Αιγίου.

Όλοι εσείς που προσπαθείτε να βρείτε κάποιο λάθος στη διοργάνωση ,όχι με καλόπιστη κριτική ,αλλά με ιδιάζουσα υστεροβουλία, έχετε αρχίσει να μας θυμίζετε το ελληνικότατο ανέκδοτο με την γίδα του γείτονα. Όμως ,απλά σε αυτή την περίπτωση η γίδα είναι και δική σας… είναι η ίδια η πόλη .

Αντί να μειώνετε τις προσπάθειες των άλλων προσπαθήστε να φτιάξετε κάτι καλύτερο από αυτό που καταφέραμε εμείς. Για την πόλη ρε γαμώτο…όπως θάλεγε σε παράφραση κι η Πατουλίδου.Θα σας προτείναμε, μάλιστα, να ξεκινήσετε από την ονομασία του Αιγίου Ξενόγλωσσα. Κάθε είσοδος της πόλης γράφει το όνομα που γουστάρει κάθε εργολάβος. Κάθε σάιτ το όνομα που νομίζει κάθε δημοσιογράφος. Άν είσαστε αλλόγλωσσος επισκέπτης δεν θα γνωρίζατε σε ποια πόλη έχετε έρθει. Ούτως ή άλλως η γιορτή με την Μπάρτσα πέρασε και γράφτηκε ιστορία. Κρίμα που μερικοί δεν ήθελαν να συμμετάσχουν ή να βοηθήσουν στο γράψιμο. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανένα να χρησιμοποιήσει σβήστρα κατά το δοκούν. Έχουμε μαζί μας ,αυτόπτες μάρτυρες όλο το Αίγιο, όλη την Ελλάδα, όλο τον κόσμο.

Δεν περιμένουμε ευχαριστώ. Το κάναμε για την περιοχή μας ,τον σύλλογό μας, την ομάδα μας και την ιστορία της. Είναι όμως θέμα αξιοπρέπειας για μας όταν ο στόχος μας ήταν να δώσουμε χαρά να μη δεχόμαστε την είσπραξη της κακίας ή της υστεροβουλίας από κανένα.

Επι τέλους κανείς δεν απαγόρευσε σε κάποιους να μην συμμετάσχουν .Ίσα -ίσα που το ζητήσαμε από όλους. Αλλά είχαμε αποφασίσει κιόλας ότι «ιδιαί τεραι προσκλήσεις δεν θα σταλώσι…»

Εν κατακλείδα, κάναμε την Μπαρτσελόνα όχι μόνο να παίξει μπάλα ,αλλά να χορέψει και συρτάκι στο γήπεδο του Αιγίου και σε απευθείας μετάδοση στην Ελλάδα και σ ΄όλο τον κόσμο…

Και…. δεν έχουμε τελειώσει τα 90χρονα του Παναιγιαλείου μας ακόμη…

Υ.Γ. μέσω του WEB TV της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 παρακολούθησαν την εκδήλωση τουλάχιστον 147.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο .Καθένας μπορεί να φανταστεί τις επιπτώσεις για την πόλη μας αν τους ακολουθούσαμε στα πολιτικά τους παιχνίδια.

Και του χρόνου στον Πάγκο».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!