tromaktiko: Σταματήστε τον πόνο από τις κράμπες των ποδιών

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Σταματήστε τον πόνο από τις κράμπες των ποδιών



Οι κράμπες στα πόδια είναι πολύ συχνές και μπορούν να επηρεάσουν ανθρώπους όλων των ηλικιών για διάφορους λόγους. Είναι σημαντικό... να μάθετε να τις αντιμετωπίζετε, γιατί υπάρχουν πιθανότητες να βιώσετε υψηλά επίπεδα δυσφορίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα ύπνου σας.

Συμπτώματα

Όταν παθαίνετε κράμπα στο πόδι, αισθάνεστε μια ξαφνική σύσφιξη και σπασμούς των μυών στο πόδι. Αυτές οι κράμπες συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ενώ είναι συνήθως αβλαβείς, μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο εάν ασκείτε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα όπως η οδήγηση. Οι έντονοι και ξαφνικοί σπασμοί που προκαλούν μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο.

Διάρκεια

Οι κράμπες των ποδιών μπορεί να διαρκέσουν λίγα δευτερόλεπτα ή για περίπου δέκα λεπτά.

Ορισμένες πιθανές αιτίες αυτής της κατάστασης:

Εντατική άσκηση, υπερβολική πίεση.

Κακή κυκλοφορία αίματος των ποδιών

Αφυδάτωση

Ορισμένες ανεπάρκειες, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο.

Κακή προθέρμανση πριν την άσκηση

Έλλειψη διατάσεων μετά την άσκηση

Κόπωση μυών.

Παρενέργειες φαρμάκων.


Γρήγορη ανακούφιση για κράμπες στα πόδια

Τεντώστε: Προσπαθήστε να κάνετε κάποιο τέντωμα όταν υποφέρετε από κράμπα. Απλά τεντώστε τους μυς στο πόδι με μία κίνηση. Σταθείτε απέναντι από τον τοίχο και απλώστε το πόδι πίσω σας.

Χαλάρωση: Δοκιμάστε να αφήσετε τους μυς των ποδιών να χαλαρώσουν και να τον ωθήσουν.

Μασάζ: Εάν υπάρχει κάποιος μαζί σας, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στην περιοχή που πονάτε. Αυτό μπορεί να σας ανακουφίσει άμεσα.

Θερμότητα: Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε θερμότητα στην περιοχή που υποφέρετε από κράμπες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την κράμπα να υποχωρήσει πιο γρήγορα.

Τραβήξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας: Μια πολύ απλή μέθοδος για να βοηθήσει στην καταπολέμηση κράμπας των ποδιών είναι να κάμπτετε τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα πάνω μόλις ο πόνος χτυπήσει. Τραβήξτε και στη συνέχεια σηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών σας και κρατήστε τα σε ίσια θέση για λίγα δευτερόλεπτα.

Αποτρέψτε τη κράμπα στα πόδια μακροπρόθεσμα

Πίνετε περισσότερο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Καταπολεμήστε την ανεπάρκεια βιταμινών με συμπληρώματα και αλλαγή της διατροφής.

Πάντα να κάνετε ζέσταμα όταν ασκείστε.

Περιορίστε την ποσότητα αλκοόλ.

Εάν οι κράμπες σας σχετίζονται με κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να μιλήσετε στον γιατρό σας για πιο συγκεκριμένες μεθόδους μακροπρόθεσμης πρόληψης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!