tromaktiko: Δύσκολες ώρες για Άδωνη Γεωργιάδη! Έκανε τον σταυρό του και φίλησε το Ευαγγέλιο...

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Δύσκολες ώρες για Άδωνη Γεωργιάδη! Έκανε τον σταυρό του και φίλησε το Ευαγγέλιο...



Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ...
και πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή «ηλεκτρισμένη» ενώ οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές. Ο κ. Γεωργιάδης είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα.

 Μεγάλη ένταση επικράτησε και ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Στοιχεία που καταδεικνύεται ο ιδιωτικός χαρακτήρας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην εξεταστική για την Υγεία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι επέμεινε στην απομάκρυνση από την διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν του Ανδρέα Μαρτίνη. «Όλοι συμφωνούμε ότι ο κ. Μαρτίνης έπρεπε να φύγει. Έλαχε ο κλήρος σε εμένα που ως υπουργός τον έκανα να φύγει» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ερωτηθείς αν είχε την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια από τη στιγμή που είναι ιδιωτικού χαρακτήρα το νοσοκομείο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν την είχε, ωστόσο, επεσήμανε ότι «και ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε κάτι αντίστοιχο με τον Σκλαβενίτη» για να μην απολυθούν εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν είχα τυπικά την αρμοδιότητα ως υπουργός Υγείας να παρέμβω στην διένεξη μεταξύ δύο ιδιωτών (δηλαδή του Ντυνάν και της Τράπεζας Πειραιώς) αλλά, όπως είπε, το έκανα ως πολιτική παρέμβαση για να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο και να κλείσει το νοσοκομείο.



«Προσέφερα τις καλές μου υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή. «Το Μνημόνιο είναι ένα έγγραφο καλής συνεννόησης που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση και λειτουργία του νοσοκομείου μέχρι να γίνει ο πλειστηριασμός» τόνισε και κατέθεσε ότι α μέλη του ΔΣ του Ντυνάν γνώριζαν το περιεχόμενο του εμπιστευτικού μνημονίου. Στο τριμερές μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά στον κοινωφελή χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά όπως υποστήριξε ότι αυτό που εκπλειστηριάστηκε ήταν το νοσοκομείο και τα ακίνητα αντίθετα το κοινωφελές σωματείο συνεχίζει να υπάρχει ως οντότητα. Επίσης επικαλέστηκε δικαστικές αποφάσεις που έκριναν νόμιμο τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου.

Κληθείς να απαντήσει αν γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως «ο κ. Σαμαράς γνώριζε ότι για να σωθεί το νοσοκομείο έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα. Όλα τα άλλα τα γνώριζα εγώ».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε – σχετικά με το θέμα της ασυλίας που παρείχε μέσω τροπολογίας στη μετά Μαρτίνη διοίκηση – ότι «ως πλειοψηφία ( αναφερόμενος στην κυβέρνηση) ψηφίσατε ασυλία για τα νέα μελη του ΔΣ του ΟΑΣΘ. Την ίδια τύπου ασυλία που δώσατε στον ΟΑΣΘ, δώσαμε εμείς στο Ερρίκος Ντυνάν».

Την ίδια ώρα στιγμές έντασης, ειρωνείες και… γαϊδούρια είχε η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε στιγμές έντασης με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη αλλά και τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ «λάδι στη φωτιά» έριξε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς γαιδούρια τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Μόλις με είπαν γαιδούρι.

Αντώνης Μπαλωμενάκης: Βλέπετε που ειπα ότι θα πέσουμε σε παγίδα.

Εύη Χριστοφιλοπούλου (προς τον Βέττα): Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΠΥ και άλλα πολλά τα έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ντροπή και αίσχος να μιλάτε έτσι

Αργότερα, ο κ. Γεωργιάδης «συνεπλάκη» φραστικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφορικά με την τιμή πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντύναν.

Άδωνις Γεωργιάδης: Είσαι άσχετος.

Ηλίας Κασιδιάρης: Λες βλακείες και ψέματα

Άδωνις Γεωργιάδης: Ναι μωρέ θα πάω κατευθείαν Κορυδαλλό.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε στιγμές έντασης με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε» είπε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της επιτροπής ο οποίος διέκοπτε κατ΄ εξακολούθηση τον μάρτυρα. «Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου για να ντρέπομαι» απάντησε εκείνος

«Κερασάκι» ήταν η στιχομυθία του αντιπρόεδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη και τον Σπύρο Λάππα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Να σταματήσουμε να πάω τουαλέτα.

Αντώνης Μπαλωμενάκης: Να διακόψουμε για πέντε λεπτά.

Σπύρος Λάππας: Θα σας κάνω μια ερώτηση αλλά θα σας δυσχεράνω την ούρηση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!