tromaktiko: Νέα ντοκουμέντα πανικού για τον σεισμό - Ο σεισμός είχε ισχύ όση 3-4 ατομικές βόμβες και... [photos+video]

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Νέα ντοκουμέντα πανικού για τον σεισμό - Ο σεισμός είχε ισχύ όση 3-4 ατομικές βόμβες και... [photos+video]



- Απίστευτη δήλωση από Τούρκο σεισμολόγο! 
- Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ έξω από την Αλικαρνασσό είχε ισχύ όση 3 ή 4 ατομικές βόμβες! 
- Ήταν ο κύριος σεισμός – Αναμένονται μετασεισμοί έως 5,2 Ρίχτερ...

- Δυο νεκροί τουρίστες στην Κω, έξι οι σοβαρά τραυματίες
- Έπεφταν από τα μπαλκόνια οι κάτοικοι της Αλικαρνασσού τρομοκρατημένοι από το σεισμό
- Δείτε video από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού όπως καταγράφηκαν στην Τουρκία
Εικόνες που αποτυπώνουν τον τρόμο όσων έζησαν το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας. Άνθρωποι που νιώθουν τη γη να κινείται κάτω από τα πόδια τους και τρέχουν να σωθούν. Άλλοι, γιορτάζουν και τα γέλια δίνουν τη θέση τους στα ουρλιαχτά.

Είναι τα νέα ντοκουμέντα του τρόμου που προκάλεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (21.07.2017) το χτύπημα του Εγκέλαδου. Το επίκεντρο του επιφανειακού, ισχυρού σεισμού (οι Τούρκοι ανεβάζουν τα Ρίχτερ στα 6,6), ήταν κοντά στην Αλικαρνασσό αλλά επηρέασε περισσότερα την Κω, όπου δυο τουρίστες έχασαν τη ζωή τους.

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου υπάρχουν τουλάχιστον 100 ελαφρά τραυματίες, κυρίως άνθρωποι που πήδηξαν από μπαλκόνια γιατί πανικοβλήθηκαν και μεταφέρθηκαν ή ακόμη και πήγαν μόνοι τους στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, ανακοίνωσε η νομάρχης της Μαγνησίας Εσέν Γκιούλτζιβελεκ.

Ένα από τα video της στιγμής του σεισμού δείχνει ανθρώπους έξω από ξενοδοχείο, που αρχίζουν να τρέχουν πανικόβλητοι όταν καταλαβαίνουν ότι γίνεται σεισμός.







Τρόμο προκαλεί και η δήλωση του Τούρκου σεισμολόγου Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν, που δήλωσε ότι ο σεισμός που αναστάτωσε Ελλάδα και Τουρκία τα ξημερώματα είχε ισχύ όσο 3-4 ατομικές βόμβες! Ήταν, τόνισε, ο κύριος σεισμός και δεν αναμένεται να υπάρξει άλλος μεγαλύτερος στην περιοχή. Οι μετασεισμοί (που ήδη έχουν ξεπεράσει τους 100) θα διαρκέσουν έως και τρεις εβδομάδες αλλά η έντασή τους δεν θα ξεπερνούν τα 5,2 Ρίχτερ!






«Κουνηθήκαμε πολύ έντονα» δήλωσε ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κήπος του νοσοκομείου της πόλης γέμισε με τραυματίες, καθώς η οροφή του τμήματος εκτάκτων περιστατικών υπέστη ρωγμές και οι γιατροί αναγκάστηκαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες στον κήπο!









Το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε τσουνάμι 10 εκατοστών. Στην παραλία Γκιούμπετ της Αλικαρνασσού γκρεμίστηκαν προβλήτες και προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον 12 σκάφη που ήταν δεμένα, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στην παραλία από τα νερά του τσουνάμι. Το νερό έφτασε μέχρι 50 μέτρα από την παραλία. Μάλιστα, βρέθηκαν ψάρια μέσα σε καταστήματα που βρίσκονται κοντά στην παραλία!





«Πρώτα άκουσα ένα θόρυβο και μετά ένα βουητό. Μέχρι να πω "τι έγινε" το σκάφος βρέθηκε στη στεριά. Δεν ξαναείδα τέτοιο πράγμα», δήλωσε ο Μετίν Κεστανετσί, καπετάνιος που την ώρα του σεισμού κοιμόταν μέσα στο σκάφος του.





Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το κέντρο της Σμύρνης και το Φετιγέ στην Αττάλεια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους. Από την Αλικαρνασσό και τη Μαρμαρίδα μέχρι άλλες πόλεις κοντά στο επίκεντρο.



Κι όσοι είχαν τη δυνατότητα, εκείνοι δηλαδή που έκαναν διακοπές στην Αλικαρνασσό, μπήκαν μετά το σεισμό στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν από την πόλη!




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!