tromaktiko: Bloomberg: Απίθανο να πάρει καλύτερη πρόταση για το χρέος η Ελλάδα

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Bloomberg: Απίθανο να πάρει καλύτερη πρόταση για το χρέος η Ελλάδα



Η Ελλάδα ίσως να μην πάρει το πακέτο της βελτιωμένης πρότασης για την ελάφρυνση του χρέους που περιμένει...
στο επόμενο Eurogroup, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

Οι πιστωτές της ευρωζώνης είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες των μέτρων και μετά την επέκταση της περιόδου λήξεως των δανείων διάσωσης που συζητήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο.

Αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις διέρρευσαν πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγουν να συζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης πέρα από τη δυνατότητα 15ετούς επέκτασης των δανείων στήριξης, η οποία τέθηκε επί τάπητος και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η επιμήκυνση που πρότειναν οι Ευρωπαίοι κρίθηκε ανεπαρκής από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμήνυσε χθες, δια στόματος του Μπενουά Κερέ, ότι θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία να υπάρξει άμεσα «καθαρότητα» όσον αφορά τις προοπτικές του χρέους.

Αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι σαφήνεια για το θέμα του χρέους, και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη χθες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!