tromaktiko: Bloomberg: "O Τσίπρας μένει «ξεκρέμαστος» χωρίς ρύθμιση χρέους και..."

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Bloomberg: "O Τσίπρας μένει «ξεκρέμαστος» χωρίς ρύθμιση χρέους και..."



Το Eurogroup της Πέμπτης εκτιμάται ότι θα παραπέμψει για αργότερα το ζήτημα της...
ελάφρυνσης του χρέους, ενώ είναι απίθανο να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γράφει το Bloomberg.

Με αυτά τα δεδομένα το έγκυρο διεθνές πρακτορείο σχολιάζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μένει «ξεκρέμαστος» και τούτο διότι εδώ και δυο χρόνια υπόσχεται στους Έλληνες ότι θα μπει τέλος στη λιτότητα και η χώρα θα οδηγηθεί σε μια αναπτυξιακή έκρηξη.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, στο αυριανό Eurogroup δεν αναμένεται να υπάρξει λύση στο χρέος. Ίσως υπάρξει συμφωνία για εκταμίευση της δόσης από το πρόγραμμα διάσωσης, όμως χωρίς χαλάρωση των όρων αποπληρωμής, τέτοια που να ικανοποιεί το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν έχει πείσει αυτούς που είδαν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες να συρρικνώνονται στα οκτώ χρόνια της κρίσης και να έχουν σχεδόν σταματήσει πλέον, γράφει σε άρθρο του το Bloomberg αφού, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, η ελληνική οικονομία παραμένει στάσιμη, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να είναι οι πιο απαισιόδοξοι άνθρωποι.

Τό πρακτορείο αναφέρεται και στα άρθρα του Έλληνα πρωθυπουργού σε Le Monde και Die Welt στα οποία ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «το χρέος αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη σε μια περίοδο που οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ξαναχτίσουν τις ζωές τους».

Το Bloomberg επισημαίνει και τη συνέντευξη του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ που παραχώρησε στο πρακτορείο και ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε ότι της αναλογούσε σε ότι αφορά τις πολιτικές και το Μνημόνιο. Τώρα εναπόκειται στους υπουργούς του Eurogroup η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Το διεθνές πρακτορείο υπενθυμίζει ότι για να λάβει την ελάφρυνση χρέους, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υποκύψει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για πολιτικά επώδυνες περικοπές συντάξεων και αυξήσεις φόρων που θα τεθούν σε ισχύ από το 2019, οι οποίες όμως τώρα αιωρούνται σαν σκιά πάνω από το καταναλωτικό και επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!