tromaktiko: Τους ξυλοφόρτωσαν γιατί επιχείρησαν να εγκαταστήσουν «δόλια» ανεμογεννήτριες

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Τους ξυλοφόρτωσαν γιατί επιχείρησαν να εγκαταστήσουν «δόλια» ανεμογεννήτριες



Του Γιάννη Κανελλάκη
Με μαγκούρες και αναποδογύρισμα αυτοκινήτων αντιμετώπισαν κάτοικοι..
της Καλής Συκιάς και άλλων χωριών, στο νότιο Ρέθυμνο Κρήτης, «ύποπτους» που επιχείρησαν με «δόλιο» τρόπο να βάλουν ανεμογεννήτριες γύρω απ’ τα σπίτια τους και σε απόσταση αναπνοής από σχολεία, εκκλησίες, αλλά και τα λημέρια που ζουν.


Τα γεγονότα πήραν διαστάσεις όταν το πληροφορήθηκαν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συγχωριανούς τους. Η «επιχείρηση» από άγνωστα άτομα, γνωστών εταιρειών, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, έγινε τις πρωινές ώρες σήμερα (6.6.17), κοντά στο χωριό Αγκουσελιανά, αλλά τους αντελήφθησαν έγκαιρα οι κάτοικοι και τους έτρεψαν σε φυγή αφού πρώτα τους «ξυλοφόρτωσαν» και τους ανέτρεψαν τα αυτοκίνητα όπως πληροφορηθήκαμε.

Για την αποτροπή της μη εγκατάστασης ανεμογεννητριών, στο βουνό της αντίστασης Τσιλίβδικας, γίνονται αγώνες εδώ και πολύ καιρό από τους κατοίκους όχι μόνο της Καλής Συκιάς αλλά και ολόκληρης σχεδόν της Κρήτης. Και όπως έχουν δηλώσει κατά καιρούς κάτοικοι, «ανεμογεννήτριες- δηλητήρια για τα παιδιά μας, τους γονείς μας αλλά και όλους τους κατοίκους των χωριών εδώ στο νότιο Ρέθυμνο δεν πρόκειται να εγκατασταθούν.

Στέλνουμε το μήνυμα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς να πάρουν τα μέτρα τους πριν το βουνό Τσιλίβδικας βαφτεί και πάλι με αίμα».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!