tromaktiko: Απίστευτη ατάκα Τσακαλώτου για Survivor: «Δε μας βλέπει κανείς…» – Βόμβα για capital controls

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Απίστευτη ατάκα Τσακαλώτου για Survivor: «Δε μας βλέπει κανείς…» – Βόμβα για capital controls



Ποια η απίστευτη ατάκα του Τσακαλώτου για το Survivor;...

Με το που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο Survivor.

Και στην σημερινή αναμέτρηση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ομάδας, η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Ο κ.Τσακαλώτος είπε ότι» μίλησε ο πρωθυπουργός μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χρειάζεται να έχουμε εντάσεις αυτή την ώρα, έτσι και αλλιώς μόνοι μας είμαστε αυτή την ώρα αφού οι 9 στους 10 Ελληνες τώρα βλέπουν Survivor» είπε χαμογελώντας ο υπουργός οικονομικών με το χιούμορ που τον διακρίνει.

Φεύγουν… τα capital controls

Η κυβέρνηση «στηρίζει τα λαϊκά στρώματα σε δυσμενείς συνθήκες» επανέλαβε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι ακόμα και ο ΣΕΒ βλέπει την αλλαγή στην οικονομία.

Να δεχτώ ότι είναι το 4ο Μνημόνιο αν η ΝΔ δεχτεί ότι είναι το 14ο Μνημόνιο, είπε στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι σε κάθε αναθεώρηση υπογράφεται συμπληρωματικό μνημόνιο.

Ως το 2021 θα έχουμε πάρει συνολικά μέτρα 14,2 δισ. ευρώ δηλαδή δυο δισ. ευρώ για κάθε χρόνο. Ως αντίμετρα (αυτά που έρχονται και αυτά που έχουμε πάρει) θα έχουμε πάρει 7 δισ. ευρώ θετικά μέτρα. Συνολικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις πήραν 64 δισ. ευρώ μέτρα.

Παραδέχτηκε ότι δεν ήταν βούληση της κυβέρνησης η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων. Έγινε ένας συμβιβασμός γιατί το ΔΝΤ έπρεπε να μπει στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν αποζημιώνονται «ένα προς ένα» από τα αντίμετρα όλοι οι συνταξιούχοι. Ωστόσο λέμε ότι βοηθούμε να μην χρειάζεται να πληρώνουν για την στέγαση των παιδιών τους και προσπαθούμε να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όταν δίνουμε επίδομα σε εισοδήματα 20 και 25.000 ευρώ βοηθούμε τα μεσαία στρώματα που έχουμε επιβαρύνει περισσότερο απ’ όσο τους αναλογεί .

Πρόσθεσε πως «η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο αυξήθηκε 8% για έκτο συνεχόμενο μήνα. Οι λιανικές πωλήσεις έχουν αυξηθεί 4,6%, ενώ η Εργάνη δείχνει 125.000 θέσεις απασχόλησης, πάνω από τις μισές μόνιμες, ενώ οι εξαγωγές πάνε καλύτερα απ’ όσο περιμέναμε».

Αντιθέτως, «αυτό που δεν πάει καλά είναι οι δημόσιες και ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, γιατί οι επενδυτές αναστείλαν τις αποφάσεις τους μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση και να μπούμε στο QE. Το 2% ανάπτυξη είναι πολύ εφικτό αν μπούμε στο QE και βρούμε τη λύση στο χρέος. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορούμε να φύγουμε από τα capital controls ως τα τέλη του2017».

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών θα υπάρξει μεγάλη εισροή επενδύσεων και θα πρέπει να υπάρξει ένα σκανάρισμα προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που θέλουν πραγματικά να επενδύσουν μακροπρόθεσμα.

Όσον αφορά στο χρέος είπε πως «πιέζουμε για καλή λύση», αλλά «δεν έχουμε μια επίσημη θέση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που να στηρίζει την προσπάθεια».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!