tromaktiko: Βουλή Live: Πολυνομοσχέδιο ώρα... μηδέν - Απόψε ψηφίζουν το 4ο μνημόνιο

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Βουλή Live: Πολυνομοσχέδιο ώρα... μηδέν - Απόψε ψηφίζουν το 4ο μνημόνιο



Παρά τη λαϊκή οργή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. προχωράει ακάθεκτη στην ψήφιση του 4ου μνημονίου...
Με ομιλίες βουλευτών άρχισε και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Όπως ανακοίνωσε ο Δ΄ Αντιπρόεδρος του Σώματος της Ολομέλειας, Νικήτας Κακλαμάνη, στόχος είναι υπουργοί και βουλευτές να μιλήσουν έως τις 18:00, ώστε αμέσως μετά, τη σκυτάλη να πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί και στις 24:00 να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου.

Η νύχτα προβλέπεται …μακρά καθώς σήμερα Πέμπτη αναμένεται να …διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι αρχηγοί των κομμάτων και η ψηφοφορία θα γίνει πολύ αργά το βράδυ.
Δείτε Live εικόνα από τη Βουλή

Επί τα χείρω θα αλλάξει η ζωή των Ελλήνων μετά την ψήφιση των σκληρών μέτρων τα οποία συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Εκτός της διήμερης συζήτησης τέθηκε η Χρυσή Αυγή
Δεν θα συμμετάσχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα που συμφώνησαν η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή το επεισόδιο με τη χειροδικία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, πρότεινε στην Ολομέλεια να μη συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις διήμερες συζητήσεις, πρόταση η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής διατύπωσε την ένσταση του και αποχώρησε.
Ωστόσο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις ονομαστικές ψηφοφορίες την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Χθες Τετάρτη 17 Μαΐου οπότε και συζητήθηκε για πρώτη μέρα στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο, σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και διατυπώθηκαν σοβαρές ενστάσεις για τη συνταγματικότητα των μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση, η Χρυσή Αυγή, μετά το σοβαρό περιστατικό με τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον του Νίκου Δένδια.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!